< >
Annonse:

Hvorfor er barbersaker for kvinner DYRERE enn for menn?

Hvorfor er barbersaker for kvinner DYRERE enn for menn? Forleden hadde Fru Gjerrigknark barbersaker på handlelista. Slike ting kjøpes sjeldnere enn melk og brød, så da var det på tide med en prissjekk og sammenligning av utvalg. Det er ikke enkelt - her skal forbrukerne forvirres mest mulig. Og hvorfor er barbersaker for kvinner DYRERE enn for menn?

Clas Ohlson vil kanskje tjene litt ekstra på damene

På Clas Ohlson solgte de pakker med BIC engangshøvler til 29,90. Det er jo en grei pris, men det er jo litt pussig at den gule pakken (FOR MENN!) inneholder 15 høvler, mens den rosa (FOR DAMER!) kun inneholder 12 høvler. Kanskje ikke så rart at Fru Gjerrigknark lurer på om noen vil tjene noen ekstra kroner på kvinnene her?

Ikke lett å bli klok på Coop OBS

På Coop Obs er det fort gjort å miste oversikten når man skal kjøpe barberblader – da er det ikke rart at de har oversiktstavler for å informere best mulig – eller forvirre for den saks skyld. OBS har nemlig svært mange forskjellige slag og ikke minst pakkestørrelser å by på – selvsagt alle med forskjellige priser. Regner man ut stykkpris per blad, så ligger ett barberblad på mellom 31 og 71 kroner – heftige greier. Igjen er det kvinnene som må betale mest.

Forresten, du bør ikke gå i fella og falle for et av tilbudene som står «mest synlig», her gjelder det å sjekke prisskilter før man bestemmer seg. Du tror kanskje du gjør en god deal om du kjøper 200 ml Gillette Skinguard for kr 49,90 istedenfor «vanlig pris» kr 62? Men jammen selger ikke Coop sitt egenmerke X-tra i en 300 ml boks til kr 15,60. Er det så nøye hvilket skum man bruker – valget burde vel være enkelt?

Meny med fokus på manneskum

Menn som handler på Meny kan velge mellom en rekke (åtte i den butikken jeg sjekket) forskjellige skum- eller gelvarianter (fra 20 til 60 kroner), mens damene nok må nøye seg med to varianter – den billigste mer enn dobbelt så dyr som den billigste mannevarianten.

Kiwi lopper også damene

Dagligvarekjeden Kiwi kjemper hardt for å være billigst, men det betyr jo ikke at de ikke trenger å loppe damene litt ekstra. Er du på jakt etter manneskum fra merkeprodusent, behøver du ikke punge ut mer enn ca. 18 kroner for en boks, mens damene må betale mer enn det dobbelte. Er det bare jeg som reagerer på de store prisforskjellene mellom barberprodukter for dame og herre?

Rema har gode priser, men også kjønnsforskjeller

Er du mer opptatt av pris enn merkenavn, kan det lønne seg å gå til Rema 1000 for å få tak i barberskum/-gel. Du finner f.eks. en damevariant som koster 25 kroner. En flott pris, hadde det ikke vært for at Rema også faller i «herrefellen» - og selger en variant til 13 kroner. Igjen – en saftig forskjell uten basis i virkeligheten, synes nå jeg.

Sjekk Normal om du har en slik i nærheten

Det er ikke lett å finne det man skal i en Normal-butikk. Du trenger god tid og et årvåkent blikk, særlig om du er på jakt etter de billigste produktene. Varene står, ligger og henger overalt i butikken og fremstår som en kaotisk labyrint.

Og ikke verst: På Normal fant Fru Gjerrigknark barbergel for damer som kostet 23 kroner for en vanlig 200 ml boks – faktisk billigst i den uhøytidelige prissjekken.

Halleluja: Samme vare til samme pris uavhengig av kjønn

Som du kanskje har forstått, så ble Fru Gjerrigknark mer og mer irritert over kjønnsforskjellene for barberprodukter i de tradisjonelle dagligvarer etter som handleturen utviklet seg.

Da var det betryggende å vite at det faktisk GÅR AN: Normal var den eneste butikken som hadde samme vare til samme pris uansett om det var beregnet på menn eller kvinner. En pakke med 10 engangshøvler koster 13 kroner, mens en litt mer avansert variant med 1 høvel og 21 blader koster 54 kroner. Og LIK PRIS uavhengig av om det er beregnet for mann eller dame.

OPPSUMMERING: En gjerrigknark bryr seg ikke om hvilket kjønn produktet er beregnet for

Det er enkle psykologiske grunner til at vi kjøper «kjønnsbaserte» barberprodukter. Rosa farge suggererer noe feminint, og det er underbevisstheten vår som lurer oss til å tro at vi må ha slike produkter «bare» fordi vi er kvinner. Menn reagerer likedan på mørke farger som sort eller mørkeblå.

Fru Gjerrigknark oppfordrer alle til å gi blaffen i farge og heller konsentrere seg om pris – enten vi snakker høvel eller skum. Hva kommer DU til å gjøre neste gang du skal handle barbersaker?

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: