< >
Annonse:

Unn deg en ekte norsk opplevelse til en rimelig penge

Unn deg en ekte norsk opplevelse til en rimelig penge Svak krone og kostbare utenlandsferier? På Statskogs hytter kan du unne deg en ekte norsk opplevelse til en rimelig penge. Statskog har over 130 åpne buer og over 100 utleiehytter spredt over store deler av landet.

Over 130 åpne buer i norske fjell og skoger står faktisk klare til å ta imot deg uten at det koster deg en krone.

- Disse kan forvandle en dagstur til en liten naturferie med overnatting der «ingen skulle tru at nokon kunne bu», sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Husly med karakter

Statskogs tilbud gjelder alt fra buer og gammer til koier og fjellgårder.

- Vi har både kulturhistoriske tømmerkoier hvor du settes generasjoner tilbake i tid og enkle buer i fjellheimen som enkelte ganger kan være eneste redning når fjellet er på sitt mest ugjestmilde, sier Skillingstad.

Åpne for alle

De åpne buene er nettopp ulåste og er tilgjengelig for alle. Er noen der før deg, kan det være lurt å ha telt i sekken for sikkerhets skyld.

Her er en oversikt over alle åpne buer hos Statskog (statskog.no)

Normen er også å bruke bua kun en natt, slik at den også gjøres tilgjengelig for andre.

Se utvalgte åpne buer i ulike landsdeler lenger ned i artikkelen.

Rimelige leiealternativ

Om du kan bruke litt penger og vil være sikker på at hytta er ledig, har Statskog over 100 muligheter for korttidsleie spredt ut over Norge.

- Prisen varierer, men de fleste koster mellom 750 -1500 kroner per natt. Noen av dem har mange sengeplasser, sier Skillingstad.

Her er en oversikt over alle utleiehytter hos Statskog (statskog.no)

Noen av hyttene har strøm og vann innlagt, mens andre er betydelig enklere. Felles for de fleste er at de ligger midt i indrefileten av norsk natur.

Opplevelser ved vann

Mange ligger også ved vann og inkluderer båt. Disse er ofte spesielt populære for familier og vennegjenger.

- Det er gratis fiske for alle opp til 20 år og over 67 år der Statskog forvalter fiske. Statskog tilbyr et rimelig Norgeskort for de som faller utenfor gratisgruppene, forteller Skillingstad.

Se utvalgte rimelige utleiehytter lenger ned i artikkelen.

Portaler til hjelp

Bestilling av Statskoghytte gjøres på nettportalen inatur.no.

Populære turer i området kan sjekkes ut gjennom turportalen UT.no, som drives av DNT, Friluftsrådenes landsforbund og Statskog.

Du finner også noen utvalgte Statskogperler her (statskog.no)

En del av Statskogs oppdrag

Statskog skal legge til rette for bærekraftig jakt, fiske og friluftsliv. Ordningen med åpne buer og rimelige overnattingstilbud er en del av virkemidlene. Besøksstatistikken viser økende interesse over tid. Stadig flere får øynene opp for det enkle og leide hyttelivet.

2020 var et rekordår for utleie hos Statskog. 2021 ga likevel et kraftig løft videre med over 20 prosent. Den gode besøkstrenden holdt seg relativt stabil i 2022. Totalt var Statskogs hytter leid ut i underkant av 10 000 døgn i fjor.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236