< >

Hvor kjøper du billig spylervæske?

Hvor kjøper du billig spylervæske? I vinterhalvåret bruker du mye spylervæske for å holde frontruta på bilen din ren. Noen lager mixen selv, men de fleste av oss jakter heller på gode tilbud for å gjøre det enklest mulig. Men hvor finner du den billigste spylervæsken?

Ikke kjøp spylervæske på bensinstasjonen

«Alle» vet at at det er rådyrt å kjøpe spylervæske på bensinstasjonen, men likevel selger stasjonene enormt mye spylervæske. Det er rett og slett på grunn av dårlig planlegging fra forbrukernes side. Mange bensinstasjoner tar høyere literpris for spylervæsken enn drivstoff.

Hva er egentlig spylervæske?

Spylervæsken er bare en enkel blanding av vann, alkohol og litt såpe, så i teorien kan du enkelt lage din egen blanding. Det eneste du må passe på er at blandingen ikke blir for tynn, slik at spylervæsken ikke fryser.

Prisene på spylervæske varierer – men hamstring lønner seg kjapt

Hvor pleier du å handle spylervæske? Jeg forsøker å holde et lager av kanner med spylervæske hjemme, og selvsagt ha en kanne eller pose tilgjengelig i bilen for å unngå rådyre kjøp på bensinstasjonen.

Billigbutikkene Rema 1000 og Kiwi selger gjerne 4-liters kanner til ca. 30 kroner (prisene varierer tydeligvis), mens Biltema ser ut til å ha sesongtilbud nesten konstant – 4 kanner á 4 liter til kr 99,90 (det gir en literpris på litt over 6 kroner).  Den har frysepunktet på ca. -18 grader.

I helgen fikk jeg e-post fra Europris som akkurat i dag mandag selger 1 4-literskanne til 20 kroner. Spylervæsken deres lover å holde seg frostfri til ca. -21 grader. Literprisen hos Europris blir med dette tilbudet 5 kroner per liter. Ellers koster kannen kr 29,90.

Få gratis spylervæske

Dersom du har skiftet eller reparert frontrute hos Riis Bilglass, kan du benytte deg av Riis Bilglass Spylervæskeavtale. Du får da gratis påfyll av spylervæske i et helt år!

Dersom du kjører Opel, kan du få gratis spylervæske via din forhandler. Det er faktisk også mulig å kjøpe spylervæskeavtalen til Opel for kr 199 - gjelder i hele 2018 (ikke gratis altså, men blir fort billig dersom du bruker mye).

Dumt triks for å spare spylervæske

Noen morsomme sjeler sier de sparer bruk av spylervæske ved å kjøre veldig nær bilen foran deg – og at du da kan dra nytte av at bilisten foran deg øser ut med spylervæske og treffer deg. Dette er ikke å anbefale – trafikkfarlig som det er!

Kommenter gjerne nedenfor og fortell hva du gjør for å spare mest mulig penger på spylervæske!