< >

Hvor kjøper du billig spylervæske?

Hvor kjøper du billig spylervæske? I vinterhalvåret bruker du mye spylervæske for å holde frontruta på bilen din ren. Noen lager mixen selv, men de fleste av oss jakter heller på gode tilbud for å gjøre det enklest mulig. Men hvor finner du den billigste spylervæsken?

Ikke kjøp spylervæske på bensinstasjonen

«Alle» vet at at det er rådyrt å kjøpe spylervæske på bensinstasjonen, men likevel selger stasjonene enormt mye spylervæske. Det er rett og slett på grunn av dårlig planlegging fra forbrukernes side. Mange bensinstasjoner tar høyere literpris for spylervæsken enn drivstoff.

Hva er egentlig spylervæske?

Spylervæsken er bare en enkel blanding av vann, alkohol og litt såpe, så i teorien kan du enkelt lage din egen blanding. Det eneste du må passe på er at blandingen ikke blir for tynn, slik at spylervæsken ikke fryser.

Prisene på spylervæske varierer – men hamstring lønner seg kjapt

Hvor pleier du å handle spylervæske? Jeg forsøker å holde et lager av kanner med spylervæske hjemme, og selvsagt ha en kanne eller pose tilgjengelig i bilen for å unngå rådyre kjøp på bensinstasjonen.

Billigbutikkene Rema 1000 og Kiwi selger gjerne 4-liters kanner til ca. 30 kroner (prisene varierer tydeligvis), mens Biltema ser ut til å ha sesongtilbud nesten konstant – 4 kanner á 4 liter til kr 99,90 (det gir en literpris på litt over 6 kroner).  Den har frysepunktet på ca. -18 grader.

Europris er et også et svært godt tips for deg som vil ha billig spylervæske. De har av og til kanontilbud. På Black Friday kjøpte jeg selv endel poser a 3 liter til kr 12,90. Det ga en literpris på kr 4,30. Vanligvis er prisen for disse posene 19,90 (beskyttelse ned til -15 grader). Billigkjeden selger også spylervæske i kanner a 4 L til kr 29,90 (også den ned til -15 grader)

Få gratis spylervæske

Dersom du har skiftet eller reparert frontrute hos Riis Bilglass, kan du benytte deg av Riis Bilglass Spylervæskeavtale. Du får da gratis påfyll av spylervæske i et helt år!

Dersom du kjører Opel, kan du få gratis spylervæske via din forhandler. Det er faktisk også mulig å kjøpe spylervæskeavtalen til Opel for kr 199 - gjelder i hele 2018 (ikke gratis altså, men blir fort billig dersom du bruker mye).

Bland din egen spylervæske

Dette trikset har jeg ikke forsøkt selv, men ble tipset av en bruker på Instagram. I tillegg til at han kun fyller opp spylervæsketanken med vann om sommeren, bruker han om vinteren en blanding av vann og noen få dråper glykol (frostvæske). Det blir ganske så billig, men jeg er som sagt usikker på om dette er å anbefale.

Dumt triks for å spare spylervæske

Noen morsomme sjeler sier de sparer bruk av spylervæske ved å kjøre veldig nær bilen foran deg – og at du da kan dra nytte av at bilisten foran deg øser ut med spylervæske og treffer deg. Dette er ikke å anbefale – trafikkfarlig som det er!

Kommenter gjerne nedenfor og fortell hva du gjør for å spare mest mulig penger på spylervæske!