< >
Annonse:

OPPDATERT: Hvor kjøper du billig spylervæske?

OPPDATERT: Hvor kjøper du billig spylervæske? I høst- og vinterhalvåret bruker du mye spylervæske for å holde frontruta på bilen din ren. Noen lager mixen selv, men de fleste av oss jakter heller på gode tilbud for å gjøre det enklest mulig. Men hvor finner du den billigste spylervæsken?

Ikke kjøp spylervæske på bensinstasjonen

«Alle» vet at at det er rådyrt å kjøpe spylervæske på bensinstasjonen, men likevel selger stasjonene enormt mye spylervæske. Det er rett og slett på grunn av dårlig planlegging fra forbrukernes side. Mange bensinstasjoner tar høyere literpris for spylervæsken enn drivstoff.

Hva er egentlig spylervæske?

Spylervæsken er bare en enkel blanding av vann, alkohol og litt såpe, så i teorien kan du enkelt lage din egen blanding. Det eneste du må passe på er at blandingen ikke blir for tynn, slik at spylervæsken ikke fryser.

Prisene på spylervæske varierer – men hamstring lønner seg kjapt

Hvor pleier du å handle spylervæske? Jeg forsøker å holde et lager av kanner med spylervæske hjemme, og selvsagt ha en kanne eller pose tilgjengelig i bilen for å unngå rådyre kjøp på bensinstasjonen.

Billigbutikkene Rema 1000 og Kiwi selger gjerne 3- og 4-liters poser til 40-50 kroner (prisene varierer tydeligvis), mens Biltema ser ut til å ha sesongtilbud nesten konstant – 4 kanner á 4 liter til kr 129 (det gir en literpris på ca. 8 kr) eller 4 poser á 3 liter til kr 99,90.  Den har frysepunktet på ca. -18 grader.

Jeg slo selv til på Rusta denne uken og kjøpte 3-litersposer til kr 19,90 (for medlemmer i kundeklubben Club Rusta). Det gir en literpris på bare 6,63. Kjøpte flere kasser og har til hele sesongen!

Europris har av og til tilbud på spylervæske, men akkurat nå koster en pose kr 29,90 (3 liter - ned til -15 grader). OPPDATERT: Onsdag 22. og torsdag 23. september får du spylervæske til 20 kroner (maks 8 per kunde).

En tipser på Snapchat mener forøvrig at man uten problemer kan vanne ut spylervæsken, angitt grad på posen/kanna er ikke absolutt. Her gjelder det i tilfelle å prøve seg frem! 

Få gratis spylervæske

Dersom du har skiftet eller reparert frontrute hos Riis Bilglass, kan du benytte deg av Riis Bilglass Spylervæskeavtale. Du får da gratis påfyll av spylervæske i et helt år!

Er du kunde hos Codan forsikring, bør du absolutt bli med i spylervæskeavtalen til Hurtigruta Carglass - da får du spylervæske så ofte du vil i et helt år.

Men du kan også være med i Hurtigruta Carglass sin spylervæskeavtale og sikre deg gratis påfyll av spylervæske i et helt år - uten å ha fått utført reparasjon eller skifte av bilglass (eller være kunde hos Codan). En begrensning på maks 4 liter per fylling, men det skal vel noe til å få mer oppi tanken?

Kjører du Opel?

Dersom du kjører Opel, kan du få gunstig (ikke lenger gratis) spylervæske via din forhandler

Bland din egen spylervæske

Dette trikset har jeg ikke forsøkt selv, men ble tipset av en bruker på Instagram. I tillegg til at han kun fyller opp spylervæsketanken med vann om sommeren, bruker han om vinteren en blanding av vann og noen få dråper glykol (frostvæske). Det blir ganske så billig, men jeg er som sagt usikker på om dette er å anbefale.

Dumt triks for å spare spylervæske

Noen morsomme sjeler sier de sparer bruk av spylervæske ved å kjøre veldig nær bilen foran deg – og at du da kan dra nytte av at bilisten foran deg øser ut med spylervæske og treffer deg. Dette er ikke å anbefale – trafikkfarlig som det er!

Kommenter gjerne nedenfor og fortell hva du gjør for å spare mest mulig penger på spylervæske!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: