< >
Annonse:

Ikke la deg lure: Avtal pris i forkant på tjenester som skal utføres

Ikke la deg lure: Avtal pris i forkant på tjenester som skal utføres En eldre tipser trengte hjelp til vinduspuss og innhentet tilbud fra et profesjonelt renholdsfirma. Etter utført oppdrag dukket det en faktura opp, men denne var ikke på avtalt sum. Det gjelder å følge med på og ikke nødvendigvis stole på folk.

En eldre tipser skriver følgende til Gjerrigknarken:

"Jeg bor slik til at det ikke lenger er så enkelt å rengjøre vinduer selv. Kontaktet derfor et firma i nærheten som driver med renhold for å be om pris, dette skjedde skriftlig på e-post.

I utgangspunktet var dette en enkel jobb som toppen skulle ta en time, noe det også gjorde. Jeg fikk skriftlig tilbakemelding på at jobben skulle koste 550 kroner per time inkl. mva.

Jobben ble utført slik det var avtalt, men denne uken dukket regningen opp i postkassa. For en times jobb skulle jeg nå betale 938 kroner inkl. mva.

Jeg kontaktet selvsagt firmaet og viste til at avtalt pris var en helt annen, hvorpå den ansatte la seg flat og skulle sende ny regning. Ingen beklagelse. Ingen "anger". 

I etterkant har jeg tenkt på om det er flere firmaer som spekulerer i å gjøre dette på en bevisst måte? Er det lett å falle for fristelsen å "lure" gamle folk til å betale litt ekstra? I dette tilfellet hadde jeg betalt 388 kroner for mye for en times jobb.

Moralen er enkel:

1. Innhent prisoverslag i forkant og ha dette skriftlig.

2. Sjekk faktura og pass på at den er i henhold til avtalt pris."

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: