< >
Annonse:

Slik tar du vare på robotgressklipperen din

Slik tar du vare på robotgressklipperen din En robotgressklipper blir fort en uunnværlig del av hagen. Med et par enkle grep kan gressklipperen holde i mange år og gi deg en vakker og velstelt plen sesong etter sesong. Foto: Elkjøp Norge.

En robotgressklipper trenger ikke mye vedlikehold for å holde lenge, men setter du av litt tid til rengjøring og bytter knivblader når det trengs, kommer du langt.

Her kommer Elkjøp sine beste tips fra Arnstein Værdal, salgssjef i Elkjøp Norge, sammen med en viktig advarsel han vil understreke aller først:

- Aldri la robotgressklipperen din jobbe om natten. Da kommer pinnsvinene frem, da de er nattdyr som kommer ut når solen går ned. Pinnsvinene klarer ikke høre de stillegående klipperne, og robotgressklippere er dermed farlige for de små dyrene, sier Værdal i en pressemelding.

Beskytt robotgressklipperen mot sollys og ekstremvær

For ekstra beskyttelse mot sol og for mye regn, kan en liten garasje til klipperen din og ladestasjonen være en god løsning. Sol kan nemlig bleke klipperen. Ladestasjonen bør plasseres på et flatt sted i enden av plenen slik at klipperen kan kjøre rett inn i den. Taket kan løftes for enkel tilgang til gressklipperens kontrollpanel.

Hva med trampolinen?

Har du trampoline eller fotballmål i hagen og ønsker at robotgressklipperen skal klippe rundt må du legge en kabel der også. Hvis du ønsker at det skal klippes under trampolinen kan du sette på noen plankebiter ved trampolinens føtter slik at ikke klipperen setter seg fast oppå føttene.

Ta vare på bladene til robotgressklipperen!

For å unngå ineffektiv og ujevn klipping av gresset er det viktig å ta vare på bladene til robotgressklipperen. Det anbefales å forsiktig tørke av bladene etter hver bruk med klut eller børste. Bladene bør derimot ikke slipes, men byttes ut for optimalt resultat. Har din robotgressklipper små knivblader bør du skifte disse etter ca 4-6 uker avhengig av plenens størrelse. Har den store kniver kan de holde en hel sesong uten å bli skiftet.

Alle bladene bør byttes og monteres samtidig. Det tar bare fem minutter og alt du trenger er en skrutrekker, skruer og blader. Husk å velge blader som er godkjent til din klipper.

Rengjøring av robotgressklipper

Du bør helst rengjøre klipperen når du setter den bort for vinteren, men har du ikke gjort det kan du gjøre det før sesongen. Overflatene til robotgressklipperen trenger også pleie – bruk en fuktig svamp for å fjerne smuss. Det anbefales å bruke en rensespray for å effektivt rengjøre alle plastdeler. Bruk en børste for å bli kvitt gress som kan ha samlet seg på undersiden av klipperen.

Ikke glem hjulene til robotgressklipperen!

Regn og vått gress kan gjøre det vanskelig for robotgressklipperen å klippe gresset. For at robotgressklipperen skal bevege seg lettest mulig rundt er det viktig at hjulene ikke blir hindret av oppsamling av gress og gjørme. Hjulbørster kan enkelt setter på, for å holde hjulene så rene som mulig.

Tips! Hvis du har en robotgressklipper med app-funksjonalitet kan du bli varslet på telefonen om roboten går i stå.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: