< >
Annonse:

Bruk tilbudsaviser og -apper for å spare der du kan

Bruk tilbudsaviser og -apper for å spare der du kan Dersom du er så heldig å ha flere matkjeder i nærheten av deg, kan du bruke tilbudsavisene og diverse tilbudsapper for å sikre deg billigst mulig varer. Det kan altså være lønnsomt å sammenligne og være fleksibel.

Tilbudsavis for de ulike kjedene denne uken:

Dersom du ønsker eller er nødt til å snu på krona og spare der du kan, er det fint mulig å utnytte tilbudene som mange matvarekjeder offentliggjør hver uke. En måte er å vente på tilbudsavisene som kommer ukentlig i postkassa di, men du kan også bruke smarte tilbudsapper via mobilen - særlig kjekt om du f.eks. ikke ønsker reklame i postkassa.

Et eksempel fra tilbudsavisene - Norvegia

La meg starte med å ta et eksempel fra denne ukens tilbudsaviser. La oss si at du er på jakt etter Norvegia-osten og vil betale minst mulig for den.

Skummer du gjennom tilbudsavisene, finner du kjapt ut at følgende kjeder har tilbud på osten denne uka:

Coop Prix - selger 830 gram Norvegia til kr 69,90. Det tilsvarer en kilopris på kr 84,22.

Coop Extra - selger 1,3 kg Norvegia til kr 99. Det tilsvarer en kilopris på kr 76,15.

Joker - selger denne uka 500 gram Norvegia til kr 29,90 (maks 5 per kunde). Det tilsvarer en kilopris på kr 59,80.

Som du kan se, så er faktisk alle tre størrelsene forskjellige, men Ukens Joker er helt klart det beste tilbudet - sett ut fra kiloprisen. I tillegg er det kjekt å vite at Ukens Joker kommer med en garanti ("Dersom du ikke finner Ukens Joker i butikken, kontakt betjeningen og få en verdikupong som gir deg rett til å få denne Ukens Joker til samme pris uken etter").

Tilbudsapper på mobilen

Ved å bruke tilbudsapper kan du få bedre kontroll på hvilke mattilbud som finnes i ditt område. Du kan søke på enkeltprodukter og på den måten lettere finne det du ønsker å kjøpe.

De mest kjente og brukte tilbudsapper er:

Kupp (VG Schibsted)

I denne appen kan du enkelt finne de beste mattilbudene, lagre favorittbutikker og søke opp matvarer du ønsker å kjøpe. Du kan også lagre varer i en handleliste.

Shopgun /eTilbudsavisen

Denne danske appen (søk opp i Play Butikk eller App Store) gir deg flere tilbudsaviser enn bare matkjedene kan by på, og den har mange av de samme funksjonene som Kupp. For noen år siden overtok danskene pioner-appen Mattilbud som mange av oss brukte før. Nå virker det som om Mattilbud ikke er like stas som tidligere.

Tilbudsappen

Dette er en relativt ukjent app som er norskutviklet, men som ikke byr på så mye annet enn f.eks. Kupp - kanskje bortsett fra at appen ikke klarer å hente ut absolutt alle tilbud enkeltvis (testet f.eks. med Norvegia-osten denne uka) og bruker et irriterende datoformat. 

Tiendeo

Tiendeo er en internasjonalt utviklet app som ikke gjør annet enn å samle tilbudsavisene fra en rekke tilbydere. Grei som oversikt, men fungerer dårlig sammenlignet med de andre appene. 

Mattilbud

Appen Mattilbud eksisterer fortsatt, men er som nevnt kjøpt opp av danske Shopgun - og fungerer nå tydeligvis bare som en inngangsportal til eTilbudsavis-appen/Shopgun. Synd, for denne appen var i alle fall min favoritt for noen år siden.

Hvilken app er min favoritt for tiden?

Kort sagt: Kupp fra VG/Schibsted. Den har i alle fall alt jeg trenger og fungerer bra.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: