< >
Annonse:

Last ned appen Spot On - spar penger i hverdagen

Last ned appen Spot On - spar penger i hverdagen Nå er den nye norske mobilappen Spot On lansert - en skikkelig godbit for alle som vil gjøre gode kupp, både i matbransjen og andre bransjer. Trykk her for å besøke »

Ved hjelp av et mobilklikk kan man nå hjelpe dagligvarebransjen med å ikke kaste mat forgjeves. Også mote- og forbrukerelektronikkindustrien samt andre sektorer har inngått en avtale med selskapet for å begrense kjøp og kast-kulturen.

– Hovedmålet til Spot On er å gjøre folk oppmerksomme på produkter som er i ferd med å gå ut på dato, partivarer, demovarer, produkter som har skadet emballasje, returvarer, utgåtte varer eller kolleksjoner, og tilby kjøp av disse produktene til sterkt reduserte priser, sier daglig leder Bent Sondre Nielsen (37) fra Sandefjord i en pressemelding.

Over tusen butikker aktivert

I 2017 inngikk regjeringen og den norske matbransjen en avtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030. Kartlegging viser at så mye som 400.000 tonn mat blir kastet i året, der dagligvarehandelen står for cirka en tredjedel av dette. Bare i Norge kaster en gjennomsnittlig nordmann 75 kg per år. Nielsen sier at Spot On skal være en viktig bidragsyter for at regjeringens mål skal bli nådd.

Så langt har over tusen aktører fra ulike kjeder blitt aktivert i løsningen, men det jobbes kontinuerlig med å få på plass flere avtaler nå som løsningen er klar. Foreløpig kan man se kun kjedenes kundeavis og hjemmeside. De nedprisede varene vil bli lagt inn fortløpende.

– Alle bransjer som har svinn, og heller vil selge varene enn å kaste, er aktuelle, sier Nielsen.

Appen fungerer kun i butikken

Spot aktiveres i det man går inn i butikken og gir automatisk en oversikt over de nedprisede varene i den gjeldende forretningen, kalt «Spot Varer». I det man forlater butikken, lukkes applikasjonen automatisk og aktiveres ikke igjen før man går inn i en annen butikk som er tilknyttet Spot On. Applikasjonen lagrer ingen opplysninger.

Spot On Shop AS samarbeider med Innovasjon Norge, Studio X og Matvett, som er mat- og serveringsbransjens eget selskap for å forebygge og redusere matsvinn i Norge.

– Matsvinn, og svinn generelt, er ikke enestående for Norge, og det vil derfor være naturlig å rulle ut vår ekstraordinære løsning også til utlandet. Vi er allerede i dialog med sentrale aktører i en rekke land, for eksempel Lidl, forteller Nielsen.

Satser på å endre handlevaner

– Teknologisk utvikling og innovasjon er viktige faktorer for å redusere matsvinnet, både i matbransjen og forbrukerne. Vi følger spent med på utviklingen av løsningen som Spot On Shop jobber med og håper den vil bli godt mottatt som et nyttig verktøy for både butikk og forbrukere, sier kommunikasjonssjef i Matvett, Anne Marie Schrøder.

Bedriften satser på å endre nordmenns handlevaner og dagligvarehandelen med slagordet «Du skal selge de bæra du har, ikke kaste dem». Dette er myntet på Petter Stordalens kjente sitat, med noen modifikasjoner. Stordalen kjenner godt til konseptet og appen og har godkjent bruken av sitatet.

Tilbyder: Spot On
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: