Svenske Matsmart gir opp i Norge

Arkvifoto: Gjerrigknark.com
Arkvifoto: Gjerrigknark.com
Det er kamp om kundene i markedet for billig overskuddsmat. Nå gir Matsmart opp satsingen i Norge, etter at de lanserte stort i fjor. OPPDATERT: Fra fredag 30. november er det ikke lenger mulig å handle fra deres norske nettside.

Prisbevisste nordmenn har lenge forstått at det lønner seg å kjøpe billige overskuddsvarer og datovarer. De senere årene har butikker som Holdbart, Havaristen og Lavpriskurven etablert seg med fysiske butikker på strategiske steder på Sør- og Østlandet.

Etter hvert har flere av aktørene etablert nettbutikker til glede for alle som ikke bor i nærheten av datovarebutikkene. Matsmart kom inn på det norske markedet i 2017, etter å ha opplevd en eventyrlig vekst og suksess i hjemlandet Sverige.

- Selv med toll vil prisene til Norge være nesten like lave som i Sverige, uttalte adm. direktør Karl Andersson til Dagbladet ved oppstarten i 2017. Nå viser det seg altså at det ikke var liv laga for salg av svenske overskuddsvarer til nordmenn. Beslutningen ble tatt i går og allerede fra og med fredag 30. november er det altså ikke lenger mulig å bestille fra Matsmart sin norske nettbutikk.

- Vi selger mye på nett, så etterspørselen er definitivt til stede i det norske markedet, sier Trond J. Laeng fra Holdbart som synes det er trist at ikke Matsmart fikk det til i Norge. - Men det er klart at man ikke reduserer matsvinnet i Norge ved å importere matsvinn fra Sverige, uttaler Laeng til Gjerrigknark.com.

- Det er leit at Matsmart må gi opp å forsyne det norske markedet med billige overskuddsvarer, men heldigvis finnes det andre aktører på markedet som har sin base i Norge. Det skulle ikke forbause om beslutningen også har bakgrunn i regjeringens forslag om å kutte 350 kroners-grensen fra 1. januar 2020, sier Rune Kaino Nikolaisen fra Gjerrigknark.com.

Matsmart har i sin forretningsstrategi inkludert tollavgift og andre avgifter i prisene på produktene sine, slik at kundene ikke behøvde å tenke på annet enn sluttsummen i kassen.

Matsmart sendte nettopp selv ut en melding til sine kunder om at torsdag 29. november er siste dag for bestilling. - Vi har bestemt oss for å pause siden i Norge på ubestemt tid, heter det i meldingen.

Gjerrigknark.com avventer fortsatt en offisiell uttalelse fra Matsmart i sakens anledning.

Artikkelen er oppdatert 28.11 kl. 17.15.


Aktuelle saker fra den siste tiden: