TIPS: Vinn iPhone XS, Playstation Pro, Ipad, flaxlodd og sjokolade i Gjerrigknarkens Julekalender!

Rekordmange byttet strømleverandør

Foto: Dreamstime
Foto: Dreamstime
Rundt 158 000 husholdningskunder byttet kraftleverandør i 4. kvartal 2018, og samlet for året er det gjennomført 577 000 bytter. Aldri før har flere husholdningskunder byttet kraftleverandør innad i ett kvartal eller år.

Totalt er det gjennomført rett i underkant av 643 000 leverandørskifter for både husholdning og næringskunder. Dette gir en bytteprosent på 21 %, og er dermed en økning på 1,9 prosentpoeng fra 2017. Det rekordhøye antallet leverandørskifter sammenfaller med en høyere strømpris for 2018 enn 2017.

– I gjennomsnitt var prisen for spotpriskontrakter i overkant av 50 % høyere i 2018 enn 2017. De økte prisene har nok bidratt til rekordtallene i antall bytter av kraftleverandør, sier seksjonssjef for sluttbrukermarked i NVE, Guro Grøtterud, på NVE sine egne nettsider.

Mange forbrukere er fortvilet over de høye strømregningene, og å bytte leverandør for å spare penger er bra. Men det er viktig å sjekke prisene selv, før du inngår en ny avtale. - Vi anbefaler ikke å hoppe på et tilbud ved telefonsalg, dørsalg eller gjennom selgere som står på gaten som sier du må bestemme deg her og nå, uttaler Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet til NRK Radio. Gå heller hjem, sammenligne priser på nettet og tatt bedre tid før du avgjør hva du vil gjøre.

- Folk er mer opptatt av strøm enn før, det svir mer i lommeboka. Husk at det er helt gratis å bytte og absolutt kan være lønnsomt - så lenge man sjekker vilkårene og følger med i etterkant, sier Høst.

Aktuelle saker fra den siste tiden: