Strømforbruket blir billigere om natten

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Strømtilbyderne gjør sitt beste for å utnytte strømnettet smartere gjennom døgnet. Nå setter Glitre Energi ned prisen for energileddet i nettleia mellom kl. 22 og 06 i vintermånedene november - mars for alle husholdningskundene sine.

I Norge er vi vant med å ha et strømnett som tåler at alle bruker den strømmen de trenger når de trenger den. Etter hvert vil det bli innført nye prismodeller på nettleie over hele, men Glitre Energi starter 1. mars et pilotprosjekt for alle husholdningskunder som har ny automatisk måler. Når det er billigere med strømbruk om natten, vil dette være til fordel for eksempelvis elbileiere som kan lade bilen billigere mens de sover.

Samtidig uttaler selskapet i en pressemelding at de fraråder å bruke oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel om natten pga. brannsikkerhet. Natteprisen på energileddet i nettleia reduseres med 14 øre pr. kWh, noe som gjør at det er en heller liten besparelse å benytte vanlige husholdningsapparater på nattestid, ifølge Glitre.

- Det er jo delte meninger om dette er en smart vei å gå for vanlige forbrukere og om det er lurt å oppfordre til strømbruk om natten istedenfor til vanlige tider pga. lavere pris, uttaler Rune Kaino Nikolaisen fra Gjerrigknark.com. - Men har du mulighet til å holde deg våken og kjøre vaskemaskinen eller oppvaskmaskinen mellom kl. 22 og 06, så er det jo faktisk noen småbeløp å spare, påpeker Nikolaisen.

Aktuelle saker fra den siste tiden: