Forbrukertilsynet reagerer på Fjordkrafts Fast forfall-tjeneste

Fjordkraft kan ikke ta betalt for tjenesten «Fast forfall» uten at strømkunden gir et uttrykkelig samtykke, skriver Forbrukertilsynet i et brev til Fjordkraft. Strømselskapet sendte ut SMS til en rekke kunder om at tjenesten ville koste 59 kroner/mnd og at de aktivt måtte avbestille selv.

Fjordkraft har sendt ut SMS til en rekke kunder om at tjenesten «Fast forfall» vil koste kr 59 per måned fra 1. mai 2023. Tjenesten innebærer at forbruker selv kan velge en fast forfallsdato for sin strømregning hver måned. Kundene må nå selv aktivt velge bort tjenesten om de ikke ønsker denne. Dette mener Forbrukertilsynet ikke er lov.

Forbrukertilsynet kan ikke se at «Fast forfall» noe sted er spesifisert som en tjeneste i Fjordkraft sine avtalevilkår. Tjenesten var også kostnadsfri inntil innføringen av gebyret. Fjordkrafts kunder hadde dermed ingen grunn til å forvente at det kunne bli innført betaling for tjenesten.

– Vi ser at flere strømleverandører forsøker å være kreative i sine forsøk på å øke marginene. Loven setter strenge krav som begrenser slik kreativitet, også i dette tilfellet, sier direktør Trond Rønningen i Forbrukertilsynet til eget nettsted.

– Vi har derfor bedt Fjordkraft om å ikke innføre krav om betaling for tjenesten uten uttrykkelig samtykke fra den enkelte kunde. Vi har samtidig bedt om at Fjordkraft senest 15. mai sender oss en bekreftelse på at betalingskravet ikke innføres, sier Rønningen.

Her kan du lese hele brevet fra Forbrukertilsynet til Fjordkraft.


Ønsker du å finne et alternativt strømselskap til Fjordkraft?

Her er noen gode alternativer jeg kan anbefale: [ANNONSE]

Det finnes selvfølgelig flere andre alternativer til Fjordkraft der ute, men jeg synes strømselskapene på denne listen utmerker seg med "ekstrafordelene" sine.

Aktuelle saker fra den siste tiden: