Holdbart gir Matsentralen julegave verdt 1,5 millioner kroner

Foto: Holdbart.
Sammen med Summa Foundation gir dagligvarekjeden Holdbart mat og økonomisk støtte for til sammen 1,5 millioner kroner til Matsentraler rundt i Norge i desember.

Andelen nordmenn som opplever en vanskeligere økonomi og fattigdom er raskt økende. De 8 Matsentralene rundt om i landet opplever svært stor pågang. Dagligvarekjeden Holdbart har derfor sammen med Summa Foundation besluttet å gi mat og økonomisk støtte for til sammen 1,5 millioner kroner til matsentralene, i tillegg til 200.000 kroner som ble gitt av Holdbart i august. Pengene fordeles ved at matsentralene lokalt får varer for 100.000 kroner. I tillegg får Matsentralen en halv million i økonomisk bidrag, og matsentralene i Larvik og Oslo får i tillegg frysevarer for til sammen 300.000 kroner.

- Det er ingen tvil om at mange vil få en tøff jul i år. Etterspørselen etter tilbudet vårt øker som et resultat av at flere enn noen gang kjenner på dårlig økonomi og til og med fattigdom. Det eneste lyspunktet er at dette betyr at vi redder mer mat enn noen gang også. Gaven fra Holdbart blir derfor ekstra viktig, sier Per Christian Rålm, daglig leder i Matsentralen Norge.

Vanskelig jul for mange

Hos Matsentralen i er man ikke i tvil om at det er flere enn tidligere som går en vanskelig jul i møte. Behovet for varer øker nærmest fra uke til uke, og Matsentralen opplever stadig ofte at det er utfordrende å dekke behovet. Førjulstiden har vært en særlig travel periode.

- Trenden er den samme over hele landet, og preget av at flere og flere opplever å ha det vanskelig. Det kan være en stor utfordring å skaffe nok varer, og derfor er bidraget fra Holdbart svært kjærkomment og vil hjelpe svært mange opp mot jul, sier Rålm.

Utvidet samarbeid

Holdbart og Matsentralen har allerede et samarbeid, ved at to kroner fra hver pose som selges går til Matsentralene. Det har i 2023 gitt rundt 700 000 kroner, så gir Summa Foundation en million kroner i tillegg til dette.

- Både Matsentralen og Holdbart gjør en viktig jobb for å redusere matsvinn. Det gjør det også naturlig for oss å støtte Matsentralen i det viktige arbeidet de gjør for å hjelpe mennesker som står i en vanskelig økonomisk situasjon nå rett før jul. Stadig flere velger å handle hos oss på grunn av de lave prisene, så slik sett ser vi den samme utviklingen som Matsentralen, sier Thor Johansen i Holdbart.

Aktuelle saker fra den siste tiden: