Kuttet 24 millioner plastposer

Foto: Rema 1000
På ett år har REMA 1000 solgt 24 millioner færre plastposer, samtidig som salget av gjenbruksnett har steget med 1000%.

- På tross av kundevekst i REMA 1000 gjennom 2023, reduserte vi forbruket av bæreposer med 24 millioner poser, som tilsvarer ca. 21 % reduksjon. I samme periode, økte salget av gjenbrukbare handlenett med 1000 %. Totalt utgjorde reduksjonen i bæreposesalg en plastbesparelse på over 500 tonn, forteller Emilie Våge, leder for samfunnsansvar og bærekraft.

Ifølge Handelens Miljøfond har hver og en av oss et forbruk på 104 plastposer i året. Målet er at vi skal ned til 40.

Posens primære jobb, er å frakte kundenes varer hjem fra butikken. Og der er det mange som gjenbruker posen til avfall. Ulempen ved det, er at bæreposen er laget for å være sterk og solid, og dermed produsert med mer plast enn nødvendig for avfallshåndtering.

- Derfor er det bra både for lommeboka og miljøet å bruke handlenett til å frakte varer og søppelposer på rull til avfallet hjemme. Tallene våre viser at mange av kundene er godt i gang med denne vaneendringen, og vi håper den positive trenden fortsetter, avslutter Våge.

Fakta:

Prisen per plastpose økte første gang 1. januar 2022, deretter 1. august 2023 og så igjen 1. mai 2024. Bakgrunnen er en økning i miljøkontingenten som REMA 1000 og andre kjeder og butikker betaler til Handelens Miljøfond.

Prisøkningen er et virkemiddel som tas i bruk for å redusere salget av plastposer. Pengene går til nødvendige miljøtiltak gjennom Handelens miljøfond.

Aktuelle saker fra den siste tiden: