Menn dropper roser til Valentinsdagen

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  main_image_text in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  title in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
Kun 16 prosent planlegger kjøp, viser ny undersøkelse. Men roser og andre blomster er ofte impulskjøp, noe de færreste vil innrømme at de foretar seg.

Den såkalte Hjertedagen nærmer seg med stormskritt, og mange benytter anledningen til å gjøre stas på en de har kjær. Åpenbart uten å planlegge så altfor mye. I hvert fall ikke når det kommer til roser, viser en ny undersøkelse utført av Respons Analyse for BAMA.

– Kun 16 prosent av mannfolka planlegger å kjøpe roser til noen på Valentines Day. Nå må vi gutta skjerpe oss, ellers risikerer vi at mange blir skuffa, ler Christoffer Jahr, direktør for BAMA Blomster.

Kvinnelige lesere kjenner kanskje på en skuffelse nå, for hele 46 prosent av de spurte kvinnene oppgir at skulle ønske de fikk roser oftere. Men ikke fortvil. Alt håp er ikke ute.

– Selv om gutta ikke har planlagt blomsterkjøpet enda, kan det fort bli en bukett likevel. Det er nemlig slik at roser og andre blomster er impulskjøp. Og spesielt rundt valentinsdagen er det mange som tar med en bukett når de står ved kassa.

Salget går i været

I fjor slo rosesalget i dagligvarebutikkene ut i full blomst i forbindelse med Valentines Day – det ble da solgt rundt dobbelt så mye roser som i en gjennomsnittsuke.

– Valentines får virkelig fart på rosesalget. Jeg tror alle kan kjenne litt på tidsklemma innimellom. Da er det en god løsning å ta med seg en rosebukett, i tillegg til frukt, melk og brød, når man er i butikken. Det å finne kvalitetsblomster også i matbutikken, er noe vi vet mange setter pris på, sier Jahr.

Om du nå har bestemt deg for å kjøpe roser, men er usikker på hvilken farge du skal gå for, kan du trygt velge rød. Det er den mest solgte fargen, og det er neppe tilfeldig.

– På «rosespråket» sier vi at rødfargen betyr kjærlighet. Det er i særklasse den rosen flest tar med seg hjem fra butikken i forbindelse med Valentines. Er du i tvil, gå for rødt, råder Jahr.


Notice: Undefined index: url in /home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php on line 194

Aktuelle saker fra den siste tiden: