Nordmenn redder nærmere 1 million bakevarer i året

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  main_image_text in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  title in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
Foto: Too Good To Go.
I året som har gått har nordmenn reddet over 3,3 millioner forundringsposer mat gjennom matredderappen Too Good To Go. Blant disse var 1 million poser bakevarer.

Det har aldri før blitt reddet så mye overskuddsmat i Norge som i 2023. Maten som ble reddet gjennom Too Good To Go tilsvarer over 3.000 tonn mat fordelt på over 4.000 utsalgssteder i Norge.

– Vi har samarbeidspartnere over hele landet, og bare i 2023 fikk vi nesten 1.000 nye. Vi er veldig stolte av alle samarbeidspartnerne våre og hva disse bidrar til, sier daglig leder i Too Good To Go Johan Ingemarsson.

Bakerier og kafeer selger mest

Matredderappen Too Good To Go tilbyr såkalte forundringsposer fra hele bransjen i Norge. Blant topp 10-listen finner vi bakerier, dagligvarebutikker, bensinstasjoner, hoteller og flere.

– Av alle våre samarbeidspartnere er det bakerier og kafeer som selger klart flest forundringsposer på landsbasis. Disse har bidratt til å redde mer enn 1 million poser, forteller Ingemarsson.

Han legger til at hver forundringspose bidrar til at 2,5 kg CO2e ikke slippes ut unødvendig.

– Hver forundringspose som blir reddet gjennom appen vår bidrar til at 2,5 kg CO2e ikke blir en unødvendig del av klimagassutslippene. For bare bakevarer i 2023 tilsvarer dette nesten 2.500 tonn CO2-ekvivalenter. Det har naturligvis mye å si, forteller Ingemarsson.

Av de som har reddet mest mat i hele landet finner vi bakerier som BIT og Baker Hansen, også ute i fylkene utmerker bakerier som Edgars og Fattigmann seg.

BIT på topplisten i Norge

Av alle bransjene er det bakerier og kafeer som ligger på topp. Det selskapet som kaprer førsteplassen er BIT Union.

– Vi er veldig stolte av å ha med BIT på matredderlaget. Det er så gøy å se når våre samarbeidspartnere gjør det så bra. Den effekten 1 million bakevarer har på klima og miljø er ganske stor, sier Ingemarsson.

Han legger til at de andre segmentene er dog ikke langt bak.

– Blant annet solgte dagligvarebutikker 850.000 forundringsposer i 2023, og bensinstasjoner solgte nærmere 500.000. Hoteller, restauranter, kiosker og supermarkeder er alle med på laget. Det er alle disse bransjene til sammen som gjør at vi har spart kloden for 8.300 unødvendig tonn med CO2-utslipp bare i 2023, forteller Ingemarsson.


Notice: Undefined index: url in /home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php on line 194

Aktuelle saker fra den siste tiden: