Sesongens solbrillekupp er brukte briller

Foto: Fretex.
Krogh Optikk har donert vintage brilleskatter som er pusset opp og gjort om til solbriller, samt solbriller fra noen av landets mest inspirerende navn innen mote, musikk og underholdning.

For fjerde året på rad står Krogh Optikk og Fretex samlet bak en av vårens fineste og mest meningsfulle samarbeid.

Kolleksjon med 60 briller slippes torsdag 18. april

Briller fra Tone Damli, Astrid S og Amanda Delara er en del av kolleksjonen.

Krogh Optikk har en lang historie med Frelsesarmeen, som startet med innsamling av briller til veldedighetsprosjekter. I senere år har de blant annet samarbeidet med Slumstasjonen til Frelsesarmeen, hvor deres gjester regelmessig kommer til en kostnadsfri og grundig synsundersøkelse. De som trenger briller, får det. I 2020 ble et nytt prosjekt startet med lanseringen av secondhand solbriller hos Fretex.

- Vi fikk en tanke om at alle brillene som blir liggende i skuffene rundt omkring måtte kunne brukes til noe. I dag er det mange aktører som gjør det samme, men vi var de første, sier Arvid Krogh, Femte generasjons Optiker i Krogh Optikk.

Vintagebriller med nye glass

Både Fretex og Krogh Optikk synes det er stas at briller som har vært brukt settes i stand med nye solbrilleglass og får et nytt liv. Vintagebriller som doneres til Krogh Optikk, blir nøye vurdert til dette prosjektet. De blir reparert, justert og renset, slik at brilleinnfatningen skal tåle nye glass. Brillene i vintagekolleksjonen har nemlig fått byttet de gamle glassene med nye kvalitetssolbrilleglass fra EssilorLuxottica.

Bare glassene i seg selv har en markedspris høyere enn det de fleste brillene vil koste hos Fretex. Det samme gjelder brillene i secondhandkolleksjonen donert av ulike profiler.

- Vi er så stolte og takknemlige for samarbeidet med Krogh Optikk! De går foran som et godt eksempel på hvordan en bedrift kan tenke helhetlig og ta sitt samfunnsansvar på alvor. Kolleksjonen vi slipper er trendy, har høy kvalitet og brillene selges til en svært god pris, sier Åshild Sandvik i Fretex.

Aktuelle saker fra den siste tiden: