Stadig flere har kun elbil i husstanden

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  main_image_text in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  title in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
Foto: NAF/Motor.
På et år har andelen som kun har elbil i husstanden økt kraftig. - Halvparten av elbilistene har nå kuttet ut bensin- eller dieselbilen helt, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

I NAFs ferske elbilmonitor svarer 47 prosent av de som eier elbil i dag at de kun eier elbil. I samme undersøkelse for et år siden var tilsvarende tall 39 prosent. Det betyr at det blir stadig flere hel-elektriske husstander.

- Elbilene har blitt så bra at stadig flere dropper dieselbilen som langturbil. Selv med rekkeviddetap vinterstid fungerer elbil godt på langturene, mener Nils Sødal. - Og denne utviklingen har gått raskt, fortsetter han.

Kjører 40 mil i vintertemperaturer

Årets rekkeviddetest i regi av NAF, El Prix, viser utviklingen. I snitt har elbilene som er med i testen fått 160 kilometer lengre rekkevidde enn i 2020, da NAF startet å teste vinterrekkevidde. I årets test var det tolv biler som oppnådde over 400 kilometer rekkevidde i temperaturer på mellom 0 og -9 grader

- Vi gjør disse testene for å kartlegge faktisk rekkevidde vinterstid. Det er med å gjøre forbrukerne tryggere på elbilenes egenskaper året rundt. Nå ser stadig flere at de greier seg meg kun en elbil, sier Sødal.

Raskere lading

I tillegg til at rekkevidden på bilene har blitt bedre og bedre, lader også bilene raskere. I elbiltesten i 2020 var det med biler som hadde maks ladeeffekt på 50 kilowatt og bare noen få hadde ladeeffekt på 150 kW. Nå er det med biler som kan lade med opptil 300 kilowatt.

- Raskere lading er vel så viktig som økt rekkevidde. Raskest mulig forflytning med elbil er målet og da er både rekkevidde og hvor raskt bilen lader viktig, sier NAF-rådgiveren.

Eier/disponerer du noen av følgende type biler? (Desember 2023)

Eier/disponerer du noen av følgende type biler? (Desember 2022)


Notice: Undefined index: url in /home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php on line 194

Aktuelle saker fra den siste tiden: