Varsler snøkaos: - Håper ikke folk har byttet dekk på bilen

Foto: Pixabay.
Torsdag skal snøen lave ned og det betyr glatte veier. Igjen. - La bilen stå hvis du har skiftet dekk allerede, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø i Agder, deler av Østlandet og Rogaland. Det er meldt fra fem til 25 centimeter med snø, mest i Agder.

Frykter kaos på veiene
- Det kan bli et realt trafikkaos uansett, men det blir ikke bedre hvis folk kjører rundt med sommerdekk i tillegg. Bare dropp det hvis du har skiftet dekk, det er ikke verdt det, sier Ytre-Hauge.

Han har en klar oppfordring til alle som skal ut å kjøre der det snør på torsdag.

- Hold ekstra avstand til bilen foran deg og tilpass farten etter underlaget. Når temperaturen ligger rundt null grader vet vi at det blir glatt. Ta det pent og vis hensyn, så kommer alle trygt hjem også helt på tampen av vinteren, sier han.

En farlig kombinasjon
Fart og glatt føre kan bli en livsfarlig kombinasjon. Statistikken viser at fart er en medvirkende årsak til over 40 prosent av dødsulykkene.

- Hvis vi skal få ned mengden av de aller mest alvorlige bilulykkene må folk holde fartsgrensen, eller kjøre under den hvis vær- og føreforholdene tilsier det. Nå er det forhåpentlig den aller siste krampetrekningen fra vinteren vi ser, så hold ut litt til, sier Roger Ytre-Hauge.

Aktuelle saker fra den siste tiden: