Nyttige tjenester

Her finner du en oversikt over nyttige tjenester du kan ha bruk for, både nettbaserte og ikke-nettbaserte.
  • Nyeste
Skjul detaljer
Lag din egen nødplakat helt gratis
Når det haster, kan minutter være forskjellen mellom liv og død. Da er det viktig å kunne forklare akkurat hvor man er. Norsk Luftambulanse har en fin gratistjeneste for alle - du får tilsendt en nødplakat, med kart og GPS-koordinater for den hytta/det huset man selv velger. Slik blir det enkelt for alle i familien å gi informasjonen til 113.
Sjekk om du er kredittverdig - gratis
Er du usikker på hvordan din kredittverdighet er? Kredittvurdering er viktig når du søker om lån og kreditter eller skal skifte mobilabonnement. Denne forbrukertjenesten gir deg informasjonen du trenger!
Retur av brukte dundyner og -puter
Lurer du på hva du skal gjøre med gamle dundyner og -puter du ikke har bruk for lenger? Om du ikke kan selge dem og tenker å kaste dem, kan du istedenfor levere dem til Princess og gi dyne og pute nytt liv. Foto: Princess.
Tubfrim legger ned - men du kan fortsatt samle og sende inn frimerker
Samler du fortsatt brukte frimerker? Nå er det slutt på å sende dem til Tubfrim, men Skanfil Auksjoner overtar innsamlingsvirksomheten til inntekt for TUBFRIM-fondet og gode tiltak for barn og unge gjennom Nasjonalforeningen for folkehelsen.
Slik kjører du i kolonne
Full tank, eller fulladet batteri på elbilen, er en god start for en vellykket kolonnekjøring. Som bilist er kolonnekjøring er noe av det mest krevende du kan oppleve. Slik kjører du i kolonne!
Cityride - viser elsparkesykler fra flere operatører samtidig
Cityride er en tjeneste som viser elektriske sparkesykler fra flere operatører på ett og samme sted. Tjenesten er under utvikling, men kan kjapt spare deg for tid og unødig nedlasting av alle mulige apper.
Gratis kunnskapsbase for norsk grammatikk og uttale
Trenger du hjelp til å forstå og lære mer om norsk grammatikk og uttale? Sjekk kunnskapsbasen Lingupedia fra Lingu - der finner du video-, lyd- og tekstbasert informasjon om ulike temaer innen norsk grammatikk og uttale - gratis.
Billige droneforsikringer - uten krav om medlemskap
Visste du at ansvarsforsikring for droner og modellfly (unntatt leketøy) er obligatorisk? Uten slik forsikring risikerer du å sitte igjen med en stor regning om uhellet virkelig skulle være ute. Origo Forsikring tilbyr nå både ansvarsforsikring for drone og kaskoforsikring for droner uten krav om at du er medlem av noen organisasjon.
Få gratis tilgang til detaljerte kart og flybilder for hele Norge
Kommunekart gir deg gratis, detaljerte kart og flybilder for hele Norge. I tillegg kan du søke opp adresser, steder og eiendommer over hele landet og enkelt få beregnet en kjørerute med trinn-for-trinn instrukser for hvordan du kommer deg dit.
Norsk grammatikk gratis på nett
Er du skoleelev eller student og har spørsmål om norsk grammatikk, bør du sjekke ut denne kilden. Boka 'Norsk grammatikk' ligger nå ute på nett og gir deg alle svarene du leter etter. Så slipper du å kjøpe boka!
50PlusMatch - dating for deg over 50
50PlusMatch er en datingside for alle over 50 år som vil bli kjent med nye mennesker. Datingsiden har en gratis prøveperiode på 3 dager, og det er enkelt å registrere seg for å sjekke ut siden.
NextLove - dating for skilte og aleneforeldre
NextLove er en datingside som er tilrettelagt for skilte mennesker og aleneforeldre som ønsker en ny sjanse til å finne kjærligheten. Du kan opprette en konto og prøve NextLove gratis.
Sukker - Norges største datingside
Mange nordmenn på utkikk etter en partner prøver å finne en via Sukker.no - en norsk datingside. Det er som alltid tjenester som er gratis og andre som koster penger. Sjekk ut mulighetene!
Arkivverket lanserer historisk og gratis fotoarkiv på nett
Er du interessert i historiske foto, kan du benytte deg Arkivverkets store samling. 13 000 bilder er nå åpne for alle, og du kan bruke de fleste bildene fritt! Slik blir den norske kulturarven tilgjengelig for alle.
Unngå kilometerjuks når du kjøper bruktbil - sjekk km-standen hos Vegvesenet
Det er lett å bli utsatt for kilometerjuks, men nå er det også lettere å sjekke om noen forsøker å lure deg. Statens Vegvesen gir deg opplysninger om km-standen til bilen du kanskje tenker å kjøpe.
Gratis teoriprøve for bil
Mengdetrening er viktig når man skal ta lappen, enten det gjelder praksis eller teori. Derfor er det kjekt at du kan ta gratis teoriprøver på nett. Fint at du kan ta disse prøvene uten å registrere deg.
Få uforpliktende tilbud på forsikringer - spar penger
Har du noen gang tenkt at du burde gå gjennom forsikringer for å se om det er penger å spare på å skifte selskap? Det er ikke vanskeligere enn å bruke en anbudstjeneste. Du angir nødvendige data og får uforpliktende tilbud fra forskjellige selskaper. Så kan du selv avgjøre etterpå. Herlig å slippe jobben med å sammenligne!
Kongsberg: Gratis rådgivning knyttet til kjøp og salg av bolig
Har du behov for praktisk råd og veiledning i forbindelse med kjøp og salg av bolig og bor i Kongsberg-området, kan du henvende deg til Frivilligsentralen. Der får du gratis rådgivning fra en økonom og en megler.
Hvordan lære å legge eyeliner pent
Synes du det er vanskelig å legge eyeliner pent? Litt passende rundt øynene kan gi deg et mer åpent og våkent blikk. Klikk deg inn nedenfor for å lese tipsene du bør følge for å unngå tabbene som får deg til å se gammel og trøtt ut.
QXL - gratis å legge ut annonser
Du husker kanskje den gode, gamle nettauksjonen QXL? Den eksisterer fortsatt, og nå er det gratis å legge ut annonser der. Du må kun betale noen kroner dersom varen din blir solgt.
GratisKontrakt.no - nyttig for deg som leter etter et kontraktsforslag
GratisKontrakt gir deg en oversikt over gratis kontrakter, skjema, avtaler, søknader og lignende som kan brukes ved kjøp, salg, leie, utleie og offentlig rapportering.
Gratis grunnkurs i kjemi
Kan du ikke så mye om kjemi fra før? Her får du en innføring i atomer og molekyler. Du lærer om periodesystemet og om kjemiske formler. Gjennom hele kurset vil du bli testet for å se om du får med deg alt sammen.
Gratis kurs i Adobe Photoshop CS6
Dersom du kostnadsfritt registrerer deg som bruker på nettstedet Utdannet.no, får du tilgang til et gratis kurs i Photoshop. Du lærer det meste grunnleggende som gjør deg i stand til å bruke den omfattende programvaren for bildebehandling.
Juss24 med juridiske avtaler og maler
Juss24 er en nettbasert forbrukertjeneste for juridiske avtaler, blanketter og dokumentmaler. Tjenesten koster 99 kr i måneden for privatpersoner, men Juss24 tilbyr to ukers gratis og 100% uforpliktende medlemsskap for å prøve ut tjenesten.
Enhver.no vurderer tilbudsaviser fra matkjedene
Kunde- og tilbudsaviser fra matkjedene er noe vi gjerne skummer gjennom for å finne gode tilbud. Da er det kjekt at enhver.no krydrer sine vurderinger med humor og kritisk sans. Vel verdt lesingen!
Lån penger gratis med Trustbuddy
Trustbuddy er en sosial bank hvor du kan låne småbeløp, opptil kroner 5000, av andre personer som er medlem av tjenesten. Lånet er gratis i 14 dager, men om du ikke betaler tilbake innen to uker vil imidlertid tjenesten oppføre seg som en mer ordinær bank med horribelt høye renter.
Prissammenligningstjeneste for matvarer
Her er en tjeneste som sammenligner dagligvarer i Norge på ukesbasis. Hver mandag mellom kl 17.00 og 19.00 logger de prisene på de største dagligvarekjedene i Norge. Matvareprisene offentliggjøres senere på kvelden.
Lær litt språk med Duolingo
På nettstedet Duolingo kan du lære deg enkle ord og setninger på tysk, engelsk, spansk eller portugisisk - det koster ingen verdens ting og er morsomt bygd opp slik at du kan samle poeng etter hvert som du jobber. Hvorfor ikke starte allerede?
Gratis, norsk alternativ til vektklubber
Kaloridagboka tilbyr en gratis, personlig og enkel dagbok over matvarer og trening. Målet er å gi alle en mulighet til å ha full kontroll over sitt daglige og faktiske kaloriforbruk og dermed planlegge en vektnedgang eller vektøkning basert på gode matvaner.
Bergen: Gratistjeneste for økonomisk rådgivning
I september åpner Økonomi-formidlingen dørene til sitt kontor i Merinobygget ved NHH. De ønsker å hjelpe folk til å hjelpe seg selv innen personlig økonomi. Det er masterstudenter og studenter på siste året av en bachelorgrad som skal formidle sin kompetanse gratis.
Hvordan sette akkorder til en melodi - gratis ebok
Har du lyst på en gratis eBok om å sette akkorder til en melodi? Og i tillegg få jevnlige tips og råd rett til epostkassa di? Meld deg på nyhetsbrevet og få din gratis eBok, tips og råd.
Gratis alternativ til vektklubb.no - for de som vil ned i vekt, men ikke betale en krone
Sparkpeople er, i motsetning til vektklubb.no og liknende norske sider, gratis. Siden har alle hjelpemidler for de som vil ned i vekt, holde vekten eller trene seg til enda bedre form. Du finner over 500 matoppskrifter, tips til mange korte treningsøkter, trenings-dagbok, artikler om myter og fakta innen trening, BMI-kalkulator, samt alt annet som de andre «ned-vekt»sidene tar betaling for. Ulempen er at det er at det ikke står på norsk, men for de som ikke lar seg skremme av litt engelsk så anbefales denne siden.
Gratis strikkeoppskrifter
Her finner du gratis strikkeoppskrifter innen mange forskjellige kategorier. Alt er søkbart, så her er det bare å sette i gang!
Photoshop-opplæring - norske undevisningsfilmer
Vil du lære deg foto og eller Photoshop? Gjennom denne nettsiden finner du en samling av ulike videoklipp som viser deg hvordan du gjør ulike ting i Photoshop, med norsk forklaring!
Gratis TV-oversikt
Er du lei av å bla opp i avisen eller i et TV-magasin for å vite hva som går på TV? Da kan du bruke denne tjenesten drevet av ABC Startsiden. Grei, konfigurerbar og oversiktlig TV-oversikt på nett, uten for mye jall rundt.
Lesevansker? Lån pensum gratis som lydbok
NLB er et bibliotek som produserer og låner ut studielitteratur på lyd. Alle som har problemer med å lese vanlige bøker kan låne, enten det er dysleksi, synsvansker eller andre forhold som er årsaken. Tilbudet er gratis og gjelder studenter på universitet, høgskole og fagskole.
Hvem trenger vel å kjøpe oppskriftsbøker?!
Hvorfor gidde å bruke penger på oppskriftsbøker når nettet er fullt av fine blogger med haugevis av gode oppskrifter med bilder til. Bare legg siden til favoritter, så har du jo en topp-klasses oppskriftsbok ett klikk unna, som ikke minst oppdaterer seg selv! Kan det bli bedre?
Gode tilbud vil vi ha
Ukensreklame.no er en flott måte å holde seg oppdatert i tilbudsjungelen på. Nettstedet samler alle tilbudsavisene på ett sted for å unngå unødvendig mye uadressert reklame. Nå har nettstedet tatt dette et steg videre, og skal samle alle de beste tilbudene i Norge på et sted. På denne måten kan du spare både tid og penger.
KLM CityGuide
KLM gir deg din egen reiseguide i lommeformat, med kart inkludert. Bare velg alle dine favoritting som du har lyst å gjøre på din neste byferie. Har du lyst på et herremåltid? Besøke berømte landemerker? Eller danse natten vekk? Med noen få klikk vil du ha din helt egen reiseguide i lommeformat, inkludert kart. Det er lett, moro og bekvemt!
Lag din personlige reiseguide
Hos stay.com kan du lage din personlige reiseguide - helt gratis! Her kan du lete i Stays arkiv med populære attraksjoner, restuaranter, og aktiviteter. Skal du avgårde i høstferien, er dette sikkert tingen for deg!
Pengevett.com
Et forum der man kan plukke opp mange tips om forbrukerøkonomi og tips for å få hverdagen til å bli enklere mht. økonomi.
Lær deg Photoshop
Svenske moderskeppet.se er en gjeng som legger ut smarte tips til hvordan man kan bli bedre i Photoshop. Du kan se videoer online eller laste ned for eget bruk. Går vel greit med litt svensk for å lære Photoshop?
Gratis e-bok om gatefotografering
Er du interessert i fotografering og kanskje særlig gate-fotografering, kan du lære mye i denne e-boken som du kan laste ned helt gratis.
Slutt på å ringe dyre kundeservicetelefoner
Mange bedrifter tilbyr dyre spesialnumre for at du skal nå dem, men tlfnr.com gir deg muligheten til å søke opp de vanlige numrene for fasttelefon. Det kan spare deg for plenty med kroner, særlig hvis du ringer fra mobiltelefon. En super tjeneste!
Bruk Sverre Svarers telefonnummer
Er du lei av å måtte oppgi ditt telefonnummer i alle mulige sammenhenger, enten du er på byen og møter en innpåsliten herremann eller deltar i en konkurranse? Da bør du bruke Sverre-svarer.com sitt telefonnummer og på den måten unngå å måtte svare...
Dolcevita.no - guide til ditt gode liv i Italia
Dolcevita.no er en unik guide til Italia, laget av norske journalister tidvis bosatt i Italia. Dolcevita.no inneholder artikler, reisetips og opplevelser fra mange ukjente steder, sett gjennom norske øyne ? i tillegg til håndplukkede tilbud.
Telefonterror.no
En ekte gjerrigknark kaster ikke bort tid og tellerskritt på telefonselgere! Telefonterror.no lar deg finne ut om det er en selger som ringer, og ikke minst om det ubesvarte anropet er en selger. Ikke kast bort tellerskritt på å ringe tilbake!
Internasjonale telefonnumre
Dansk nettside som gir deg svært godt grunnlag dersom du er på jakt etter telefonnummer i utlandet. Gjelder både dersom du leter etter personer eller bedrifter.
Tegn ditt eget bygg
Meget brukervennlig gratistjeneste for 3D design og planlegging av garasje og andre mindre bygg, som uthus, aneks, bod, lekestue og naust. Om ønskelig kan brukeren atutomatisk be om tilbud på sitt bygg fra leverandører i sitt nærområde.
Gratis kostholdsprogram på nett
Enten du er på slanker'n eller bare er opptatt av kostholdet ditt, anbefaler vi Kostplanlegger.no som i tillegg til diverse kalkulatorer også har gode matoppskrifter.
Programvareskolen
Dersom du er interessert i å lære mer om bildebehandling og andre lignende programmer, bør du ta en titt på videoleksjonene til Programvareskolen. Videoene omhandler programmene Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver, Premiere, After Effects og ZBrush.
Verktøy som blant annet oversetter fra bokmål til nynorsk og omvendt
Apertium er en internettside som oversetter ord og tekst fra diverse språk til andre. Nå skal det jo sies at ingen oversettelsesverktøy på internett er perfekte, men de kan absolutt hjelpe deg et godt stykke på vei.
Få tips og hjelp til å planlegge ditt bryllup!
Bryllupsvenner er Norges eneste store nettsamfunn for bryllup og bryllupsplanlegging. Alt fra forum, bryllupsdagbøker og galleri til skreddersydde tjenester for bryllupsplanleggingen. F.eks. Budsjett, gjesteliste, hjemmeside, ønskeliste og huskeliste. Denne siden må være midt i blinken for de gifteklare gjerrigknarkene av oss.
Kjøp og salg av "småjobber" med tidtilsalgs.no!
På siden tidtilsalgs.no kan du på en lett måte søke opp eller tilby dine tjenester innenfor kategorien «småjobber». Det kan f.eks. være løvraking, klesvask, hundelufting, barnepass, eller andre ting. Har du småting du skal ha gjort, er det bare å registrere seg med en gang og få jobben gjort.
Gratis kurs og læringsvideoer
På denne siden finner du en samling av norske kurs du kan delta på helt gratis. Du finner også læringsvideoer sortert etter kategori. Hva passer vel bedre for en kunnskapssulten gjerrigknark?
Rimelig leiebil
Med hjelp av denne siden kan du finne relativt billig leiebil de fleste steder i verden.
Brukte anleggsmaskiner
På Machineryzones nettside kan du finne mer enn 100 000 annonser på brukte anleggsmaskiner. Hvis man har interesse for feltet eller driver i bransjen, kan kanskje dette stedet være midt i blinken.
Side for omregning av valuta og mye annet
På denne siden kan man på en enkel og oversiktlig måte bruke omregningsverktøy for å finne ut det man måtte lure på. Det kan f.eks. være omregning av valuta, volum eller farts-enheter. Det er også en kalkulator på siden, som man kan bruke til til avnaserte utregninger.Rett og slett veldig kjekt! NB! Valutakursene er oppdaterte.
Prisjakt - spar penger ved å sammenligne priser
På denne siden får du sammenlignet prisene på en hel rekke produkter. Det beste er kanskje at man kan laste ned en applikasjon til Android som gjør at man kan scanne strekkoden på en hel rekke varer og sammenligne med prisen i andre butikker. For en ekte gjerrigknark er dette midt i blinken!
Rimelig bed & breakfast i Norge og Europa
På denne siden kan du lett og oversiktlig finne rimelig bed & breakfast i Norge og rundt om i Europa.
Biblioteksvar hjelper deg!
Biblioteksvar består av bibliotekarer fra hele landet som hjelper deg med å finne informasjonen du trenger. De hjelper deg gjennom både E-post, SMS, og chat.
Informasjon om kildesortering
Etter hvert som stadig mer av avfallet vårt skal og bør sorteres til gjenvinning, blir informasjonsbehovet stadig større. Sortere.no er et enkelt nettsted med informasjon om hvordan du kan kildesortere der du bor. Særlig liker vi at man kan få info om forskjellige produkter og hva man bør gjøre med dem.
Mineoppskrifter.no
Kaster du bort pengene dine på 7-eleven eller i ferskvaredisken på Meny? Å spise mat du selv har laget fra grunnen av er både bedre og billigere enn å spise ferdigmat. Er du flink til å bruke denne nettsiden, kan du spare enorme summer på matbudsjettet ditt. Velg mellom 8 500 retter!
Undervisningsmateriell for miljøet
Synes du skolen din er treig når det gjelder informasjon om miljøvern, resirkulering og andre viktige miljøspørsmål? Da bør du kanskje vurdere å bestille materiell fra Loop.no som dere kan jobbe med i undervisningen. Alt er gratis for skoler og barnehager.
Gratis strikkeoppskrifter fra Dale garn
Ivrig strikker og ikke har tenkt og betale i dyre dommer for strikkehefter? Da kan du laste ned strikkeoppskrifter fra Dale helt gratis!
Gratis språkkurs
Er du ikke helt sikker i fremmedspråk? Hvorfor ikke prøve deg med et lite gratiskurs i spansk, fransk, tysk eller engelsk. Gratiskursene inneholder øvelser osv. som gjenoppfrisker eller gir deg det grunnleggende i språket. Gratis registrering.
Billige briller fra Extra Optical
Mange studenter oppdager i løpet av studiene at de trenger briller. Når man så tar turen til en optiker, vil enkelte finne ut at prisene ikke er tilpasset gjerrige og studenter (ofte synonymt). Denne norske nettsiden selger briller til gunstige priser, kanskje du finner noe av interesse der?
Stem gitaren!
Her er en gratis tjeneste for hjelp til stemming av gitaren! Det ligg 6 lydklipp ute på siden, en for hver streng. Så da er det bare å sette i gang med stemmingen - helt gratis!
Tekst til tale
Gratis tekst til tale demo! Her kan du velge mellom mange språk i begge kjønn. Perfekt til f.eks. blinde og mennesker som bare lurer på hvordan man uttaler diverse ord og setninger på det valgte språket!
Oversettelse av profesjonelle translatører
Her kan du oversette kortere tekster fra norsk til engelsk - helt gratis. Oversettelsen er ikke maskinell som andre gratisoversettelser, men 100% menneskelig og profesjonell. Maks 75 ord per innsending. Du får svar innen et par dager.
Gratis busstur til Sverige fra Trondheim
Handle billig mat, tobakk og drikke? Thorleifs Bussreiser stiller med gratis buss t/r trondheim - Storlien hver dag. De stopper til og med der man ønsker det. Glimrende for en gjerrigknark hvis man ikke vil bruke penger på selve reisen eller bensin.
Bli en bevisst skattebetaler
Ved å melde deg inn i to grupper på Facebook kan du enten vinne ett års abonnement på Skattebetaleren, et blad som gir gode tips om personlig økonomi, eller vinne ett års gratis medlemskap i Skattebetalerforeningen.
Boockcrossing - gratis bøker på reise!
BookCrossing er en måte å dele bøker på. Dette gjøres ved å ta en bok man ønsker å dele med andre og klikker seg inn på BookCrossing.com, og registrerer boka der. Man får med det utdelt et BCID-nummer som påføres boka sammen med en kort forklaring på hva BookCrossing er, og så er boka klar til reise. Nå kan du legge fra deg boka et sted hvor andre kan finne den osv.
Ny Facebook-gruppe: INSIDERTIPS fra gjerrigknark.com
Er du ute etter de riktige godbitene? Søk om medlemsskap i denne gruppen nå så får får du tips om vareprøver, give-aways, testprodukter, rabatter og annnet snacks - før alle de andre! Medlemmene av denne gruppen har også tilgang til våre periodiske give-away events der du kan vinne stort og smått fra gjerrigknark.com
Ta flyverutdanning helt gratis
Et nytt studium ved Universitetet i Tromsø tilbyr flyverutdannelse under arktiske forhold. Til høsten tas en ny studieplan i bruk der Universitetet i Tromsø og flyskolen på Bardufoss går sammen om utdannelsen. Studentene blir etter tre år «Bachelor i luftfartsfag», og kan i tillegg til å bli trafikkflyvere. Søknadsfristen er 1.mars
Gratis bursdagsideer
Trenger du tips til hva du skal servere i bursdagen, morsomme bursdagsleker, rebus eller gode kakeoppskrifter? Hos bursdagsmagasinet.no er gode råd helt gratis!
Gebyrfri VISA - gratis ved gjerrig bruk
Dette kortet har Gjerrigknarken brukt i flere år, hovedsaklig til bruk på internett. Ingen gebyrer på varekjøp osv. Heldigvis er Gjerrigknarken disiplinert når det gjelder å betale fakturaen hver måned, da blir det heller ingen renter. Kan det bli bedre? Inntil 50 dagers betalingsutsettelse gjør dette kortet til en vinn-vinn-situasjon for oss gjerrige!
Offentlige kartdata og oversiktsbilder
Norge i bilder er en super nettside for å orientere seg ulike steder i Norge. Tjenesten er realisert i et samarbeid mellom Statens vegvesen, Norsk institutt for skog og landskap og Statens kartverk.
Gi håret ditt til trengende barn
Er du lei av at håret ditt går til spille? Nå kan du støtte barn i USA og Canada som av medisinske årsaker har mistet håret sitt. Gjerrigknarken anbefaler å samle opp håret og sende det til Locks of Love. Når kommer en norsk tjeneste, mon tro?
Service- og reparasjonslogg
Gratis reparasjons- og servicelogg for mekanikeren. Enten du er hobbymekaniker eller profesjonell, så er dette en fin måte å holde oversikt over utgifter, delenummer, biler og annet.
Gratis service- og reparasjonslogg
For deg som eier bil, båt, mc, sykkel, gressklipper eller fly er dette en gratis loggtjeneste hvor du kan føre opp kostnader, delenummer, legge inn bilde og få fullstendig oversikt over alle dine kjøretøy.
Mobil kokebok fra Arla
Nå kan du få opptil 200 oppskrifter som du kan ha med deg i lomma. Last ned kokebok til mobilen ved å sende APETINA til 2004 og følge instruksjonene (kostnaden er kun det samme som for å sende en SMS).
Gratis kart fra Gulesider.no
Karttjenesten fra Gulesider.no er et godt alternativ til Google Maps og karttjenesten på Finn.no.
Gratis tur- og sjøkart
Fra GodTur.no kan man laste ned og printe ut detaljerte kart for turer på fjell og sjø. Meget bra tjeneste!
Musikknoter for ulike instrumenter
8notes.com er et gratis nettsted med noter for nedlasting. De tilbyr noter til et utall av instrumenter. I tillegg kan du laste ned midifiler av notene.
Norsk-kinesisk ordbok
Kaifangcidian er en Norsk-kinesisk online ordbok publisert under Creative Commons lisens (databasen kan lastes ned). Det finnes allerede en stor samling ord og tjenesten er per nå mest egnet for oversettelse av akademiske tekster. Det legges stadig til nye termer og noe av målet med tjenesten er at både kinesere som lærer norsk og nordmenn som lærer kinesisk kan hjelpe hverandre med å utvide ordforrådet.
elTranslador
elTranslador oversetter spansk tekst til norsk. Det finnes en ordliste som er søkbar og inneholder mer enn 100 000 ord og fraser, spansk, norsk og engelsk. Det kan søkes med * foran eller etter ord eller deler av ord.
Kunnskapsforlagets Store norske leksikon
Kunnskapsforlagets Store norske leksikon er nå gratis tilgjengelig på nett og inkluderer også Det Store medisinske leksikon. Den store forskjellen med et slikt leksikon fra Wikipedia er at det finnes faglige ansvarlige for hver artikkel, og at det er derfor er en mer kredibel kilde. Det ønskes videre bidrag fra alle brukere slik at et levende og til enhver tid oppdatert leksikon kan lages. Med andre ord en ypperlig kilde å ha ved siden av Wikipedia!
TrengerJegParaply.no
En annerledes værtjeneste. Finn ut om du trenger paraply eller ikke de kommende 6-12 timer ved å legge inn ditt postnummer.
Drivstoffguiden.no
Her angir man selv maks-prisen man er villig til å betale for bensin eller diesel, og så blir man varslet kun når en bensinstasjon i ens nærområde oppfyller kriteriene.
Gratis reisehåndbøker for hele verden
På bookboon.no finner du reisehåndbøker, for alle verdensdelene, til gratis nedlastning. Noen av bøkene finnes på bynivå og andre på landnivå og innholdsmessig tar de for seg historie og steder som er verdt å se på det aktuelle steder. Et godt gratisalternativ til Lonely Planet guider og andre reisebøker du får kjøpt i bokhandelen.
Sammenlign bensinpriser!
Her kan du sammenligne priser på bensin i din by. Foreløpig er kun Trondheim aktiv, men flere byer vi forhåpentligvis komme etterhvert!
Valutakalkulator
Valutakalkulator som lar deg regne mellom over 150 forskjellige valutaer. Kjekt hvis du lurer på hvor mye en vare i en utenlandsk nettbutikk koster.
Ring gratis med Gulesider.no
Søk opp nummeret du trenger på Gulesider.no - rett ved siden av nummeret er det en link man kan trykke på der det står "ring gratis". Trykker man på denne og så bed å skrive inn ditt telefonnummer i feltet under vil det bli satt opp en telefonsamtale til nummeret gratis.
Gratis Eksperthjelp
Tjenestetorget tilbyr deg å få svar på dine spørsmål fra eksperter - gratis - i en rekke ulike kategorier. Alt fra advokater til hagehjelp.
50 GB gratis lagringsplass på nett
Her får 50GB med Gratis lagringsplass. Du kan laste opp musikk, video, bilder og andre dokumenter. Eneste haken er at opplastningshastigheten er begrenset til rundt 100-200 kb/s
Gratis slektsforskning
På familylink.com kan man lage familietreet sitt og forske på slekten sin gratis.
Gratis ordbok til flere språk
Behov for å oversette noe ved hjelp av ordliste? Gratisordbok.se er en helt gratis Internett-ordbok som baserer seg på oversettelser av både profesjonelle oversettere og brukerne selv. Akkurat nå finnes det 352 ordlister på 21 språk i gratisordboken. Språk som støttes er norsk, finsk, svensk, engelsk, spansk, hollandsk, italiensk, japansk, kinesisk, litauensk, latvisk, portugisisk, polsk, fransk, tysk, slovakisk, dansk, tyrkisk, ungarsk, estisk og russisk.
Prissammenligning av byggevarer
Priz.no henter daglig inn prisinformasjon fra utsalg landet rundt på jakt etter de beste prisene, slik at du bruker minst mulig tid på prissammenligning av byggevarer.
Last inn flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Denne kategorien har dessverre ikke noe innhold for tiden.