< >
Annonse:

Gjerrigknarkens 17 tips til hvordan du kan spare penger på 17. mai

Gjerrigknarkens 17 tips til hvordan du kan spare penger på 17. mai Grunnlovsdagen vår er en fin dag som bør nytes til fulle. Men det er jo klart at dagen kan være en prøvelse for lommeboka - fristelsene er overalt. Jeg har satt sammen 17 tips som kanskje kan hjelpe noen og enhver til å spare noen kroner på 17. mai.

Tips 1. La være å feire 17. mai, eller reduser det til et absolutt minimum – det trikset funker nok best når du er alene.

Da har du selv kontroll på hva du vil bruke eller hvordan du vil feire. Det holder kanskje å sette opp et lite flagg innendørs og spise en middag som er litt «finere» enn vanlig. Slik markerer du dagen, uten at det får nevneverdig å si for lommeboka.

Det går jo også mye bra på TV du kan følge den dagen, både fra 17. mai-feiringer rundt om i landet og også mange fine filmer som kan få deg i stemning.

Tips 2. Planlegg innkjøp god tid i forveien – mange matbutikker har tilbud på pølsebrød, grillmat, flagg og is akkurat i disse dager (og ganske sikkert ikke rett før 17. mai). Krone-is'en fra egenmerkene er uslåelig billig akkurat nå - og ketchupprisene er på vei nedover.

Tips 3. Gi barna en sum penger som skal disponeres gjennom HELE dagen. Da blir de mer bevisste på hva de velger å bruke pengene på. Av erfaring blir det billigere enn å pøse på med penger gjennom dagen. Det samme gjelder deg selv. Har du ikke barn men skal feire «ute i byen» ta med deg en sum kontanter og sørg for at du ikke bruker mer enn akkurat det.

Tips 4. Pass på at ungene (og du selv) er mette før de drar hjemmefra, slik at de ikke må kjøpe masse is og pølser fordi de er sultne. Da slipper man også matsøl på finklærne. Spis en stor frokost med andre ord!

Tips 5. Arve eller kjøpe brukt pentøy. Unngå å kjøpe nye klær. Husk at mange butikker selger billige festdrakter, hvis du absolutt føler at ungene må ha typiske 17. mai-klær på seg. Sjekk om klærne du kjøper kan vaskes i vaskemaskin, rens av klær er dyrt.

Tips 6. Gå sammen med gode naboer, venner og familie og lag 17. mai-fest hjemme. Lag et spleiselag hvor alle deltar med mat. Både sosialt og billigere enn å gå på restaurant. Her kan man også ha artige leker for barna som sekkeløp, potetløp osv.

Tips 7. For å spare både middags- og isutgifter, kan du be deg selv og familien hjem til svigerfamilien (eller kanskje til noen venner). De blir garantert glade for å feire dagen sammen med dere. Samtidig slipper du å styre med pynting og mat hjemme!

Tips 8. Må det forresten være pølser, grilling eller superfin middag? En av tipserne mine forteller at det i hennes område er vanlig å spise ertesuppe på 17. mai – genial middagside som kan forberedes på forhånd. Og ikke minst blir det kanskje rester igjen som kan spises senere i uka eller fryses ned.

Tips 9. Istedenfor å kjøpe brus, pølser ute på byen i kiosker på 17. mai, kan du fint forberede en del hjemme. Hell innkjøpt (billig)brus over i småflasker som du har gjort ren, så er det enkelt for poden å håndtere på tur. Husk å helle over på morgenen samme dag, så ikke brusen «dør» ut. Alternativet er å lage saft – enda billigere enn billigbrus!

Tips 10. Mange steder (for eksempel her jeg bor) deles det ut gratis is og pølser til store og små barn som deltar i 17. mai-toget. Og da er det jo gode muligheter for å kombinere moro, mosjon og pengesparing!

Tips 11. Pølser kan man koke opp og ha over i termos. Ta i tillegg med en liten bag med pølsebrød, sennep og ketchup som kan stå i bilen til pause fra togdeltakelse og/eller -titting, evt. plasser tingene i kurven i barnevogna. Husk for all del servietter og ei flaske vann for å tørke vekk ketchupflekker. ;-)

Tips 12. Termosen er i det hele tatt en smart sak – ta med kaffe selv fremfor å kjøpe småkopper underveis i løpet av dagen.

Tips 13. La de små få seg en is før utfarten om morgenen, og igjen på ettermiddagen og kvelden. Og dersom du virkelig vil utfordre skjebnen og det kanskje ikke er for varmt, kan du jo bruke kjøleboks og ha med billigis selv på lur. Det MÅ vel ikke være softis med strø?

Tips 14. Dersom du ikke har barn som skal gå i tog og beskjeftiges hele dagen, kan det være like deilig å tilbringe dagen hjemme, på balkongen, i hagen eller på hytta.

Tips 15. Til de voksne som pleier å kikke litt i glasset på denne dagen: Det er vel ikke nødvendig å overdrive med godsakene? Det er også mye billigere å nyte denne typen ting i eget hjem enn å nyte det på bar eller annet sted med servering.

Tips 16. Ballonger, leker og annet «utstyr» som selges ute er svindyrt. Kjøp inn i god tid på forhånd og sørg for at både du og barna har med dette hjemmefra. Alt fra paraplyer og flagg til fløyter og

Tips 17. Ta vare på fløyter, sløyfer, flagg og bruk dem om og om igjen. Bruk gjerne en boks, så du finner igjen alt du trenger på ett og samme sted. I boksen kan du jo også ta vare på lys, servietter og annen pynt som er flaggrelatert.

Og husk for all del når dagen kommer: Gratuler hverandre gjerne med dagen – det er jo helt gratis!

Gjerrigknarkens sparetips til 17. mai

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?