< >
Annonse:

Høstlige aktiviteter for barn behøver ikke koste all verdens

Høstlige aktiviteter for barn behøver ikke koste all verdens Om man vil nyte den naturskjønne, fargesprakende naturen ute eller ha koselige innendørsaktiviteter sammen med barna, så er høsten en ypperlig anledning til dette. Her er noen tips til aktiviteter fra Læringsverkstedet.

BUA:

BUA er en ideell organisasjon som jobber for å få flere til å prøve ulike aktiviteter, bli mer fysisk aktive og få god helse. BUA står for Barn-Unge-Aktivitet og låner ut sport- og fritidsutstyr gratis.

Det er i dag rundt 200 BUA-ordninger over hele landet, og oversikt over hvor man kan låne og hva man kan låne, finner man på hjemmesiden deres.

Her finner man alt fra bæremeis, pulk, telt, turutstyr og kano, til langrennsski og snowboard i alle størrelser. Hva man kan låne varierer fra sted til sted.

Dette gir en perfekt mulighet til å låne utstyr gratis slik at barna kan bli mer glad i omgivelsene naturen har å by på.

Ut på tur:

I frisk luft og med landskap kledd i høstens praktfulle farger, er dette en flott anledning til å oppleve naturen. Om man går fjelltur eller man går tur i nærområdet, så er turmulighetene mange og varierte. Ta med barna på tur, ha med mat, termos med noe godt i, rikelig med klær og godt humør og ha et mål for dagen. Kanskje en sjokolade eller en overraskelse når dagen er omme?

Sjekk ut turalternativene der du bor.

Besøk en besøksgård:

Ta med barna på en besøksgård i nærheten og opplev livet på gården i høstferien. Kanskje det finnes dyr å mate eller bare å hilse på? Eller hoppe i høyet eller sitte på en traktor? Nyt stemningen og fornøyelsen på gården.

Sjekk ut besøksgårder i nærheten.

Naturens gleder:

Gå en tur i skogen i høstlige omgivelser. Du trenger ikke reise langt av sted for å oppdage dyr, planter eller plukke bær eller sanke sopp. Barna vil like det. Jo mer man forstår av naturen, desto bedre blir man til å ta vare på den og kjenne glede av å være ute i det fri.

Lage ting selv fra naturen:

I skogen kan barna finne elementer fra naturen, eksempelvis høstblader som blir gule og røde, mosevekster, rognebær, kongler, pinner, steiner. Ta med de ulike samlingene hjem og lag høsttegninger, høstdekorasjoner eller kanskje lage kongler og pinner til en fin bukett? Dette inspirerer til barns kreativitet og de kan skape ting helt selv.

Utforsk byer eller steder i nærheten:

Det finnes gjerne morsomme og spennende severdigheter man aldri har prøvd ut før. Det kan være museumsbesøk, barneteater, kafébesøk, piknik i parken, tur i marka eller langs en promenade ved vannet? En ny opplevelse bare å vandre rundt og være «turist» samtidig som man puster inn frisk høstluft.

Hjemmekos:

Hvis været er ruskete og regnet pøser ned, er det godt å kunne være inne og finne på noe sammen. Tenn stearinlys, pusle puslespill, les en barnebok, lag hytte med puter og tepper, syng og dans til barnas favorittsanger, tegn høstbilder. Det er et hav av idéer man kan bruke inne, bruk inspirasjonen.

Se på stjerner:

Når kveldene blir mørkere og stjernene titter frem er det fascinerende å iaktta stjernehimmelen. Kan du finne Karlsvogna eller kanskje Orions belte med hjelp fra en voksen? Hvis man er heldig og ser et stjerneskudd fare over himmelen, kan man ønske seg noe fort! En mørk og stjerneklar høstkveld gir muligheter.

Gjemsel:

«Den som ikke har gjemt seg nå, den må stå!» Gjemsel er en spennende og underholdende aktivitet for barn og voksne, både ute og inne. Begrens alltid området, hvis ikke kan plutselig barn være langt av sted og ikke finne veien tilbake. Har dere vært med på mørkegjemsel? Spesielt i disse høstmånedene som blir mørkere og dunklere er dette spennende. Småbarn kan ha med en voksen.

Pop-up- «restaurant»

Det er høst og tid for å kose seg med deilig mat. La barna lage en egen pop-up restaurant hjemme. Barna tegner en meny, de lager mat og serverer retten til «gjestene». En voksen kan være med som assistent på kjøkkenet. En smaksrik og fornøyelig opplevelse som både barn og voksne synes er morsom. Kanskje fårikål eller eplekake står på menyen?

Kilde: Pressemelding fra Læringsverkstedet

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: