< >
Annonse:

Hvordan spare penger på forsikring?

Hvordan spare penger på forsikring? Forsikringsselskaper er kjent for å være notorisk grådige når det kommer til å sette opp prisene for eksisterende kunder. Er du blant dem som har gått i fella?

Å innhente mottibud på forsikringene sine årlig er veldig lurt om du vil spare mye penger. Du kan bruke det som motvekt når du skal forhandle med ditt nåværende selskap.

Ta en titt på en tjeneste som kan spare deg for flere tusen kroner på forsikringene dine per år:

Bruk en slik tjeneste til å innhente mottilbud på hva du har i dag - og bruk dette til å presse selskapet du bruker i dag til å gi deg en lavere pris på forsikringene dine.

Og om du mot formodning tror at det ikke er mye penger å spare på forsikringene dine, anbefaler jeg deg å lese videre:

Hvor mye kan du spare på forsikringene dine per år?

Hvor mye du kan spare per år avhenger av flere faktorer. De viktigste er: Hvor mange forsikringer du har totalt - og enda viktigere, hvor mange år du har vært kunde i samme forsikringsselskap.

Har du vært kunde samme sted  i mer enn et par år har forsikringsselskapet rukket å sette opp prisen din såpass mange ganger at du antakelig kan spare mange tusen er år - særlig hvis du har en eller flere store forsikringer.

Det spiller ingen rolle hvor god rabatt du fikk første år - de årlige prisøkningene spiser opp disse rabattene med en gang.

Prisen på forsikringene dine er god første år - men hva skjer så?

Prisen du får på forsikringene dine første år er ofte god - men mange glemmer å følge med etter dette og her ser forsikringsselskapene sitt snitt til å skru opp prisene sine.

Forsikringene fornyes nemlig en gang i året, og ofte så er alt man får en "beskjed" om at det foreligger noen nye forsikringspapirer. Disse papirene medfører ofte en prisøkning på 10% eller mer...

Fagforeningsrabatter og samlerabatter spises opp allerede de første årene

Med gjentatte økninger år for år så hjelper det lite at du i utgangspunktet hadde en god deal gjennom fagforening eller som følge av mye samlerabatt. Og den tapte fortjenesten første år det henter forsikringsselskapene inn så det monner etter.

Norske forsikringsselskaper er de mest lønnsomme i Europa

Faktisk er forsikringsselskapene i Norge i Europatoppen når det kommer til lønnsomhet - og denne festen er du med på å finansiere:

For hver hundrelapp som betales i forsikring sitter de store selskapene, etter at de har dekket sine kostnader, igjen med opptil 20 til 30 kroner i Norge. I de fleste andre europeiske land sitter forsikringsselskapene for tilsvarende regnestykke igjen med 0 til 5 kroner.

Hvordan få billigere forsikring?

Oppskriften er enkel: Hent inn tilbud for alle forsikringene dine og bytt til et annet forsikringsselskap - eller du kan også bruke tilbudene du henter inn til å presse ditt eksisterende forsikringsselskap til å gi deg en lavere pris.

Hvordan få samme forsikringspris som en ny kunde ville ha fått?

Ringer du forsikringsselskapet ditt for å klage på prisen du har i dag kommer de til å si at de ikke kan gjøre noe, men pipen får en annen lyd med en gang du melder flytting til et nytt forsikringsselskap.

I et slikt tilfelle har de ofte mandat til å prise deg på samme måte som en ny kunde - og de største forsikringsselskapene har gjerne dedikerte ansatte som jobber med å "redde" utgående kunder før overgangsperioden har passert. Men merk at dette er utelukkende hvis du faktisk har byttet.

Sammenlign priser på forsikring og spar penger

Her er en tjeneste du kan bruke for å sammenligne priser på forsikring:

Innhent tilbud fra flere aktører, sammenlign tilbudene du får - og bruk så tilbudene til å presse ditt eksisterende selskap. Nekter de å sette ned prisene så slår du til på det beste av tilbudene du har fått. Lykke til!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: