< >
Annonse:

Lær familien din å rydde etter seg - bort med uorden og tidssløsing

Lær familien din å rydde etter seg - bort med uorden og tidssløsing Er du lei av stadig rot og uorden hjemme hos deg selv? Greier du ikke å få de andre i familien til å holde orden selv? Da er det på tide å bruke psykologiens makt - på toalettet.

Rydding og orden må læres. Gi familien frie tøyler og de fleste gir blaffen i å holde det ryddig rundt seg. Stort sett håper alle at en av de andre i familien fjerner rotet for dem. Det er på tide å slå tilbake, slik at DU ikke blir hushjelpen de andre håper du skal være.

Holde orden i stua

Du må formidle et budskap til alle i familien om å holde orden rundt seg. Men masing hjelper ikke, ei heller kjefting. Det er i alle fall bare svært midlertidig virkningsfullt. Men psykologisk bearbeiding (indoktrinering i ekstreme tilfeller) er svært undervurt.

I første omgang må du finne ut hvor alle familiemedlemmene er likeverdige, alltid oppsøker og tilbringer litt rolig tid. Ja, vi snakker faktisk om toalettet!

Du liker kanskje ikke å tenke over det, men vi alle tilbringer en god del tid på doen. Dersom du er så "heldig" å ha et lite toalett (slik Gjerrigknarkens familie har), kan du på en enkel måte fremme budskapet ditt om orden.

Ekstrem orden trenger man ikke...

Gjør som Gjerrigknarken: Klistre en lapp på dodøren eller et annet sted som man ikke kan unngå å se på (i øynehøyde) når man sitter på do (for alle sitter vel, det sparer mye rengjøring...).

Hos Gjerrigknarken befinner følgende lapp seg på dodøren:

  1. Hvis jeg tar ut noe, legger jeg det tilbake etter bruk.
  2. Hvis jeg åpner noe, lukker jeg det etterpå.
  3. Når jeg mister noe, tar jeg det opp igjen.
  4. Når jeg tar ned noe, henger jeg det opp igjen.
  5. Hvis det er noe jeg trenger å kjøpe, skriver jeg det straks på huskelisten.
  6. Hvis det er noe som må repareres, fikser jeg det i løpet av tre dager eller kontakter en fagmann senest neste dag.

HER KAN DU LASTE NED GJERRIGKNARKENS ORDENSREGLER OG BRUKE DEM SELV PÅ EGNET STED!

Man kan jo vanskelig måle effekten av et slikt budskap som alle ser dag og dag inn, men for meg virker det som om vi har fått mer orden i husholdningen. 

Tilbyder: Gjerrigknark.com
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?