< >
Annonse:

Lag din egen myggspray på 30 sekunder

Lag din egen myggspray på 30 sekunder Det virker som om det er mye mygg i år, så da er det kjekt å lage sin egen myggspray som både er miljøvennlig og effektiv. Med dette tipset ordner du raskt myggspray på 30 sekunder.

Selvsagt går det an å kjøpe kjemisk myggspray, men disse koster gjerne rundt en hundrings eller mer for ca. 100 ml. Det er både enklere og mer miljøvennlig å lage sin egen myggspray med få ingredienser som funker minst like bra.

For å lage din egen myggspray trenger du bare tre ingredienser:

  • Alkohol (minst 40%)
  • Vann
  • Eteriske oljer

Det beste middelet mot mygg er eteriske oljer som citronella, sitrongress, lavendel, eukalyptus osv. De brukes ofte i antimyggmidler, men du kan også prøve f.eks. peppermynteolje.

Du trenger selvsagt en sprayflaske, men du har kanskje en liggende allerede? Enten en tom parfymeflaske eller kanskje en myggsprayflaske fra ifjor?

Oppskrift på myggmiddel

For en 100 ml sprayflaske med antimyggmiddel blander du 4 spiseskjeer alkohol med ca. 10 dråper eteriske oljer. Du kan gjerne blande forskjellige oljer, men svært effektiv er det med 5 dråper citronella og det samme antallet eukalyptus. Deretter fyller du opp sprayflasken med kokt vann. Og vips, er myggmiddelet ditt ferdig.

Har du ikke eteriske oljer i hus, kan du kjøpe små flasker i f.eks. helsekostforretninger som Life el. lign.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: