< >
Annonse:

Smart strømstyring: Boligeiere får økonomisk støtte fra Enova

Smart strømstyring: Boligeiere får økonomisk støtte fra Enova Enova har lansert nye støtteordninger for smart strømstyring og smart styring av varmtvannsberedere, samt forbedret støtten for el-produksjon og solcelleanlegg. Det betyr at du kan få støtte til å redusere strømregningen din! Trykk her for å besøke »

Installerer du et system for smart strømstyring, vil strømbruken bli styrt automatisk. Smart strømstyring vil lade batteriet på elbilen samt varme opp varmtvannstanken og gulvet på badet når strømmen er billig, og samtidig sørge for full komfort når du trenger det.

Tips: Få 500 kroner gratis til å bruke på strømstyringsprodukter

Strømmen er vanligvis billigst om natta. Når vi ligger og sover, kan en eventuell brann i elektriske anlegg få store konsekvenser. Det er viktig at smart strømstyring blir installert på en trygg måte og et krav for å få støtte fra Enova er at en elektriker gjør jobben. Varmtvannstanken egner seg godt for smart strømstyring fordi den lagrer mye energi som varme. Du kan dusje når du vil og la styringssystemet passe på at tanken varmes opp når strømmen er billigst.

Du får inntil 10 000 kroner i støtte når du skaffer deg smarte styringssystemer for hjem eller fritidsbolig.

Kriterier for tilskudd til smart strømstyring

Smart strømstyring sikrer god komfort, reduserer strømbruket og gir deg lavere strømregning.

Systemet skal være installert i din helårsbolig eller fritidsbolig i Norge. Styringsautomatikken kan ligge i styringssentral i boligen eller være tilgjengelig via tilknytning til nettbasert styringstjeneste.

Styringssystemet skal kunne motta prisinformasjon og styre strømbruk til eksempelvis varmtvannstank, lading av kjøretøy, gulvvarme og annet flyttbart forbruk* til tider på døgnet med lavest strømpris uten at dette går ut over komfort. Systemet skal styre minst to slike flyttbare el-produkter i boligen.

I boliger med solcelleanlegg skal styringssystemet kunne styre flyttbart forbruk for høyest mulig utnyttelse av egen produsert elektrisitet.

Styringssystemet skal ha mekanismer for å unngå overbelastning av hovedsikring og være forberedt på effektbaserte tariffer for nettleie.

Arbeidet må være utført av fagfolk.

Styring som skjer ved hjelp av smartplugger som kobles mellom stikkontakt og støpsel får ikke tilskudd.

Varmtvannstank skal være fast tilkoblet og styres med utstyr montert av godkjent fagperson. Elbil skal lades via hjemmelader montert av godkjent fagperson.

Illustrasjon: Enova.

Tilbyder: Enova
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: