< >
Annonse:

10 tips til hvordan du blir kvitt maur uten å bruke gift

10 tips til hvordan du blir kvitt maur uten å bruke gift Når varmen kommer, dukker også de små insektene opp i og rundt leiligheter og hus. Maur er sikkert nyttige, men ingen vil vel ha dem på kjøkkenet eller andre steder i hjemmet? En ting er å bruke kjemi for å fjerne dem, men kanskje du først vil prøve disse kjerringrådene?

Heldigvis finnes det mange naturlige måter å bli kvitt maurene på, og det beste er vel at du har det meste av mulighetene i hjemmet ditt allerede.

Her kommer Gjerrigknarkens beste råd til hvordan du kan vise maurene at du ikke har invitert dem på besøk til kjøkken, stue osv.

Tips 1: Hold hjemmet ditt ordentlig rent

Ingen overraskelse at dette er standardtipset. Holder du leiligheten eller huset ditt rent og ikke lar matvarer eller rester ligge åpent, er det i alle fall mindre sjanse for at maur dukker opp.

Tips 2: Sitronsaft

Fukt de mest kritiske stedene med fersk presset sitronsaft. Maur liker ikke sitronsyre og holder seg unna. Du kan for eksempel dynke en klut med sitronsaft og tørke gulv, skapbunner osv. med den.

Tips 3: Agurkskall

Legg agurkskall der mauren dukker opp. Av en eller annen grunn liker ikke mauren agurk.

Tips 4: Laurbær og nellik

Maur reagerer negativt på forskjellige krydder og stikker av. Strø ganske enkelt laurbær eller nellik der hvor mauren ferdes.

Tips 5: Eddik

Enhver gjerrigknark har eddik i huset – et absolutt vidundermiddel for alt mellom himmel og jord. Bruker du eddik i rengjøring av gulv og skap, finner du kjapt ut at insektene ikke liker lukta.

Du kan også helle litt rundt der hvor mauren kommer inn i huset. Du kan også bruke en sprayflaske med eddik/vann eller eddik/oppvaskmiddel som zalo og spraye i hjørner og andre steder hvor mauren liker seg.

Tips 6: Kanel

Maurene er ikke glad i kanel. Du kan prøve å strø litt rundt der hvor de koser seg som best, men det er også mulig å lage en flytende blanding i en sprayflaske med ½ liter vann, 2 spiseskjeer kanel og noen nelliker. Rist godt og spray på de klassiske maurstedene.

Tips 7: Babypudder

Maur liker ikke babypudder – merkelig nok. Strø pudder på stedene der mauren kommer frem.

Tips 8: Vann og oppvaskmiddel

Kok en liter vann og bland med litt oppvaskmiddel. Vask på maurstedene med blandingen. Miksen kan du forresten også bruke for å unngå ugress.

Tips 9: Bakepulver og melis

Bland sammen bakepulver og melis i lik mengde og strø pulverblandingen på de utsatte stedene.

Tips 10: Kaffepulver

Strø kaffepulver på de strategiske stedene, og du vil oppleve at mauren flykter. Du kan også bruke kaffegrut, så slipper du å sløse bort unødig kaffe.

Det finnes en rekke muligheter for å bli kvitt maur – uten at du behøver å bruke gift og uhumskheter. Men husk for all del at mauren gjør nytte for seg utendørs!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: