< >
Annonse:

Bruk vakuumpakkemaskin for å oppbevare mat og rester - for å forlenge holdbarheten

Bruk vakuumpakkemaskin for å oppbevare mat og rester - for å forlenge holdbarheten Hvordan skal vi oppbevare mat så den ikke blir dårlig? Bruk en vakuum-pakkemaskin og pakk ned maten i vakuumpakker som sørger for at maten holder seg lenger, enten den ligger i kjøleskapet eller fryseren. Du har sikkert hørt at hver nordmann kaster rundt 50 kg mat hvert år, det ønsker ikke vi som er gjerrigknarker å bidra til.

Forleng holdbarheten med en vakuumpakkemaskin

Dersom du har rester til overs, har du kanskje vært vant til å bruke brød- eller fryseposer og klips for å ta vare på rester eller andre varer som du gjerne skal bruke senere. Men visste du at med såkalt vakuumering forlenger du holdbarheten til matvarene betraktelig?

Se NRK Forbrukerinspektørene vise en vakuumpakkemaskin i bruk ved å klikke her

En vakuumpakkemaskin og posene du trenger er ikke akkurat superbillig, men med tanke på at man tar bedre vare på maten, vil en slik maskin lønne seg i lengden, enten man skal lagre tingene i kjøleskapet eller fryseren.

Med en slik maskin i hus, kan du endelig slå til på tilbudsvarene, fordi du enkelt kan ta vare på godsakene mye lenger (og slipper å kaste).

Hvordan komme i gang med å pakke matvarer og rester i vakuumpakker?

Gjerrigknarken foreslår at du for eksempel kjøper en billig vakuumpakkemaskin til ca 500 kr - plastposer følger med og ekstra kan kjøpes separat.

 

Bruk vakuumeringsmaskin til oppbevaring av mat

Alternativet er å kjøpe en dyrere maskin hos for eksempel CDON til rundt 850 kroner. Den modellen (OBH Nordica 7945) er blant de mest kjente på markedet.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: