< >
Annonse:

Styr unna denne tabben når du bestiller ferien din

Styr unna denne tabben når du bestiller ferien din Nordmenn flest har over snittet digital kompetanse og bestiller gjerne feriereisene sine selv på nettet. Allikevel er det overraskende mange som gjør navnetabben.

Januar er høysesong for bestilling av årets sommerferie, og været i vinter har satt enda mer fart på dem som lengter til sol og varme.

Nordmenn bestiller hovedsakelig reiser digitalt, og det går som regel knirkefritt, men det er en tabbe som skjer oftere enn nødvendig.

Trippelsjekk navnene

Så hvilken tabbe er det som mange fortsatt gjør under bestillingsprosessen?

Det er noe så enkelt som å feilstave eget og/eller medreisendes navn. Du må være 100 % sikker på at navnet du skriver inn når du bestiller, er stavet nøyaktig likt som i passet du skal reise med. Hva som er konsekvensen ved å gjøre denne tabben, varierer, men sannsynligheten er stor for at det kommer til å gi deg en ekstrautgift.

– Jeg anbefaler at du trippelsjekker at navnene er stavet riktig før du klikker på bestill-knappen. Det er veldig fort gjort at noe blir feil, så dette er en billig måte å spare seg selv for reisestress og ikke minst unødvendige utgifter på, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

Unngå navnebyttefellen

Bestiller du en pakkereise med charterfly, har du kanskje en liten innebygd buffer, hvis du har byttet om på noen bokstaver eller glemt mellomnavnet du aldri bruker.

På charterreiser har du som regel mulighet til å gjøre små endringer gratis, dersom du ringer kundeservice kortest mulig tid etter bestilling. Bestiller du en pakkereise med rutefly, varierer praksisen og kostnaden for slike feil etter hvilket flyselskap du reiser med. Her har du ingen buffer.

Og husk at det er navnet som står i passet som er det riktige å oppgi.

– Dersom du har byttet navn, men ikke har rukket å bestille nytt pass, bestiller du reiser under ditt «gamle» navn, inntil du har bestilt nytt pass med nytt navn. Navnet som står i bestillingen og navnet som står i passet ditt på avreisetidspunktet må stemme overens, sier Mørk-Løwengreen.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: