< >
Annonse:

Unngå å pakke for mye unødig bagasje til ferien

Unngå å pakke for mye unødig bagasje til ferien For mange håndklær, klær og en masse bøker? Å pakke kofferten på en økonomisk måte er ikke noe alle takler. Dersom du pakker minimalt for ferien, kan du unngå å betale for overvekt eller kanskje for den store kofferten i det hele tatt. Kan du klare deg med mindre?

1. Kosmetikk og kroppspleieprodukter

Trenger du virkelig en stor flaske shampoo, conditioner, solkrem og forskjellige leppestifter i bagasjen? La de store beholderne være hjemme og fyll heller om i små beholdere hvis det er noe spesielt du absolutt trenger.

Dersom du er usikker på om overnattingsstedet ditt tilbyr såper, shampoo og dusjsåpe, går det an å sende en e-post i forkant og spørre. Skal du bo på hotell, trenger du vel ingenting slikt? Er du vant til å dra med deg en masse sminke, går det vel an å begrense seg til å ta med deg det mest nødvendige og heller kjøre en «standardlook» i ferien?

Pleier du å ta med deg din egen føn? Sjekk om overnattingsstedet har en føn på rommet, da sparer du den plassen lett.

2. Bøker og magasiner i haugevis

Hvor mange har ikke tatt med flere bøker som transporteres ulest hjem igjen? Enten kan du ta med deg lettere pocketbøker eller smalere bøker, eller så kan du sikre deg med e-bøker eller lydbøker som kan leses på mobilen, nettbrettet eller et lesebrett for deg som vil bruke penger på slikt. En god mulighet er å registrere seg på Storytel – da kan du prøve tjenesten gratis i 14 dager. Storytel har tusenvis av lydbøker og e-bøker tilgjengelig.

3. Klær

Alle trenger vi jo klær også i ferien, i alle fall vi som ikke er naturister! Men altfor ofte pakker du og jeg altfor mye – selv om du kanskje skal til varmere strøk.

Dersom du virkelig vil spare plass, kan det være greit å undersøke om du kan vaske tøy selv på feriestedet ditt. Ta med litt vaskepulver hjemmefra, så slipper du kjøpe en stor eske i ferien. Ofte kommer du langt med litt håndvask i vasken på hotellrommet.

Et annet viktig tips er å ta med seg lette klær. Dersom du trenger langbukse, behøver det jo ikke være en tung jeans dersom du uansett har lette og ledige bukser tilgjengelig.

Det finnes en rekke videoer på internett som viser deg hvordan du pakker klær på en effektiv måte – ta en kikk på f.eks. denne videoen:

 

 

4. Håndklær

Behøver du å ta med egne håndklær dersom du skal bo et sted som har håndklær for sine gjester? Greit, dersom de tar ekstra betalt for store badehåndklær, er det kanskje berettiget, men også her gjelder det å sjekke på forhånd.

5. Verdigjenstander

Selv om det finnes en safe på hotellrommet der du kan oppbevare verdigjenstander, er det selvsagt smartere å la mest mulig være igjen hjemme (et sikkert sted). Det har ikke bare med tyveririsikoen å gjøre, men også med vekten på samlet bagasje.

6. Tunge koffertmodeller

Kofferter har forskjellig vekt. Dersom du har flere hjemme, bør du plassere alle på badevekta og velge den letteste.

7. Ladekabler og konvertere

Dersom dere reiser flere sammen, kan det være enkelt å bli enige om å bruke de samme kablene – i alle fall redusere på mengden. Skal du reise til et sted hvor man trenger plugger for å benytte norske stikkontakter, går det an å spørre på hotellet om de har slikt for sine gjester – eller om det koster ekstra.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: