< >
Annonse:

Er 30% rabatt hos Meny egentlig billigere enn hos lavpriskjedene?

Er 30% rabatt hos Meny egentlig billigere enn hos lavpriskjedene? Mange hevder at tilbudspriser i matvarekjeden Meny tilsvarer normalpriser i lavpriskjeder. Nå som Meny har innført Grønnsaksonsdag med -30%, er det interessant å sammenligne for å se om påstanden stemmer.
Ingen blir overrasket over påstander om at supermarkeder som Meny, Spar, Eurospar og Coop Mega selger mat- og dagligvarer til en høyere pris enn lavpriskjedene. Dette begrunnes ofte med et større utvalg av varer, ferskvaredisker osv.

Nå som Meny har innført Grønnsaksonsdag med 30 prosent rabatt på alle ferske grønnsaker, poteter og urter på onsdager, dukker det opp påstander som f.eks. "30% avslag hos Meny er normalpris i andre butikker" eller "prisen skrus opp og så 30 prosent ned".

Siden jeg er så heldig å ha både Kiwi og Meny beliggende siden av hverandre, tok jeg turen til begge matvarebutikkene på onsdag og sammenlignet noen utvalgte varer.

Hos Kiwi spurte jeg faktisk en ansatt hva han trodde om Meny sin Grønnsaksonsdag og prisene der. - Jeg tror vel at prisene blir nogenlunde like som hos oss, sa vedkommende.

Resultatene på min uhøytidelige test viser at Meny faktisk var billigere, selv om det neppe er noen overraskelse at varene ikke blir 30 prosent rimeligere enn varene i lavprisbutikkene. Her er resultatene av et tilfeldig utvalg.

  • Hjertesalat: Kiwi 25,90 kr/stk Meny 19,53 kr/stk
  • Crispisalat: Kiwi 34,80 kr/stk Meny 25,83 kr/stk
  • Blomkål: Kiwi 32,80 kr/stk Meny 24,43 kr/stk
  • Brokkoli: Kiwi 19,90 kr/stk Meny 15,33 kr/stk
  • Purre: Kiwi 59,80 kr/kg Meny 48,93 kr/kg
  • Sellerirot: Kiwi 59,90 kr/kg Meny 48,93 kr/kg
  • Poteter løse: Kiwi 19,90 kr/kg Meny 11,13 kr/kg
Misforstå meg ikke, å ta ukeshandelen i dyre matvarekjeder er ingen god ide om man ønsker å spare penger. Men det er smart å følge med på tilbudene som også disse kjedene har - enkelte tilbudsvarer er faktisk rimeligere enn hos lavpriskjedene. Det kan du forresten gjøre enkelt ved å følge min gjennomgang av tilbudsavisene - det skjer hver mandag kl. 11 på Youtube.
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: