< >

NB! Ødelegg strekkoden på COOP-posen så du ikke betaler 10 kroner istedenfor å få 1 krone!

NB! Ødelegg strekkoden på COOP-posen så du ikke betaler 10 kroner istedenfor å få 1 krone! COOP ga høsten 2018 ut gratis gjenbruksposer til medlemmene sine. Dersom du har eller kjøper posen, får du en krone i bonus hver gang nettet brukes. Men du må skanne riktig strekkode - ellers kan du ende opp med å betale for posen hver gang...

NB! Dette tipset gjelder selvsagt også for deg som kjøper gjenbruksposen, ikke bare for deg som henter den gratis!

Tipseren Linda vil gjerne gjøre folk oppmerksom på utfordringen med at det finnes to strekkoder på COOP sitt handlenett. Den ene strekkoden gjelder for kjøp av posen, mens den andre brukes ved gjenbruk. Her kan det kjapt oppstå feil mens du befinner deg i kassen.

Dersom du skanner strekkoden for KJØP, ender du opp med å betale for en ny pose og får ingen verdens ting på bonuskontoen din. Skanner du strekkoden for GJENBRUK, får du registrert 1 krone bonus.

Mange COOP-ansatte er allerede klar over problemet og bruker sprittusj for å ødelegge kjøp-strekkoden, men dette er noe du som bruker av COOP-posen bør sjekke selv.

Dersom strekkoden på din gjenbrukspose fortsatt er synlig, bør du snarest ødelegge den med f.eks. en sprittusj for å unngå feilskanning neste gang. Du vil vel heller ha 1 krone i bonus fremfor å betale en tier hver gang du handler...

OPPDATERT:

Etter henvendelse til COOP Norge har jeg mottatt følgende:

- Vi i Coop er veldig fornøyd med lanseringen av de nye miljøvennlige handlenettene. Allerede i løpet av lanseringsdagen mandag hentet mer enn 30.000 av våre medlemmer gratis handlenett i våre butikker, uttaler kommunikasjonsrådgiver Per Løberg Eriksen til Gjerrigknark.com.

- Vi er kjent med at strekkodene er plassert noe tett, og vil gjøre justeringer i forhold til dette ved videre produksjon. I mellomtiden anbefaler vi at strekkoden for kjøp strekes over med tusj, eller at man holder over denne for å registrere gjenbruksbonusen, når man har kjøpt handlenettet, anbefaler Løberg Eriksen.

- Man skal selvfølgelig ikke betale for nettet to ganger, så om man skulle skanne feil kode ber vi om at man tar kontakt med butikkbetjeningen, og får registrert 1 krone i gjenbruksbonus i stedet, presiseres det fra COOP.

Foto: Privat

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈