< >
Annonse:

Ikke stol på førpriser sånn uten videre

Ikke stol på førpriser sånn uten videre Stoler du på tilbuds- og førpriser uten å sjekke nærmere? Da kan det godt være at du betaler for mye - i alle fall mer enn du kanskje trodde var nødvendig. La meg ta Intersports tilbud som et eksempel.

Du har sikkert hørt at kjedene gjør sitt beste for å forvirre oss forbrukere med førpriser, tilbudspriser, tall som forteller deg hvor mye du sparer osv. Dersom man går tilbudene litt nærmere etter i sømmene, skylder kjedene gjerne på feil og slikt.

La meg fortelle om et eksempel som tipseren Jan Inge la merke til nylig:

Jan Inge så samme skoen to ganger i samme tilbudsavis fra Intersport. På den ene siden ligger turskoene Salomon XA Ticao GTX ute til medlemspris 699 kroner (ikke-medlem 999 kroner) som skal være en besparelse på 300 kroner. Et annet sted i samme tilbudsavis finner vi de samme turskoene til medlemspris 799 kroner (ikke-medlem 1199 kroner), og da med en besparelse på 400 kroner.

Greit nok at en av annonsene kan være en feil, men man blir jo kanskje litt skeptisk? I den digitale kundeavisen er prisene rettet til 799 kroner (ikke-medlem 1199 kroner).

Hadde jeg hatt ønske om å kjøpe disse turskoene, ville jeg selvsagt forlangt å få kjøpe dem til 699 kroner (og da med den fysiske tilbudsavisen i hånda!). Medlem i kundeklubben til Intersport blir man selvsagt....

Men litt ekstra interessant blir det når man sjekker tidligere priser på nøyaktig disse skoene. Det bruker man f.eks. sammenligningsguiden Prisjakt til!

Dersom man tar en nøyere kikk på prisstatistikken hos Prisjakt. ser man følgende:

30. mars 2022 setter Intersport prisen på skoene til 1199 kroner, men statistikken viser at skoene bare kostet 999 kroner i perioden 9. september 2021 frem til 9. mars 2022...Dermed har altså Intersport falt i fellen - skrudd opp prisen med 200 kroner, for så å sette den ned igjen og hevde at man sparer 400 kroner. Men egentlig sparer du jo bare 200 kroner...Men prisjakten er ikke ferdig ennå....

Via prisstatistikken kan man til og med se at nøyaktig disse turskoene bare kostet 699 kroner 22. januar 2020, 499 kroner 30. november 2019 og i september 2019 599 kroner.

Moralen i denne epistelen er vel enkel: Ikke stol på førpriser og henvisninger til hvor mye man sparer sånn uten videre. Er det et produkt som er mulig å sjekke hos Prisjakt eller Prisguide, bør du absolutt gjøre det!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: