< >
Annonse:

Slik sparte jeg et par tusen da jeg skulle kjøpe bærbar PC

Slik sparte jeg et par tusen da jeg skulle kjøpe bærbar PC Om du skal kjøpe noe dyrt, er det smart å ha god tid - da kan du nemlig spare mye penger. Les hvordan jeg sparte nærmere to tusen kroner på å vente da jeg skulle kjøpe bærbar PC.

Jeg selv trenger ingen ny PC for tiden, men en i familien har i lengre tid slitt med en gammel bærbar PC. Hun ga meg oppdraget om å skaffe en ny, men kjøpet behøvde ikke å skje i en fei.

Jeg fikk kun følgende spesifikasjoner: Det skulle være en bærbar PC med 17 tommers skjerm - maskinen skulle bare brukes til enkle oppgaver og surfing.

Når man leter etter enkle maskiner med stor skjerm, er ikke utvalget særlig stort. Jeg fant en passende hos Power - denne Acer-maskinen

Selvsagt hadde jeg i forkant sammenlignet priser og produkter via tjenester som Prisjakt og Prisguiden

PC'en var lenge ikke å få tak i hos Power - det stod at den hadde et senere leveringstidspunkt, noe som altså ikke var noe problem.

Plutselig oppdaget jeg at Power kjørte en aksjon der man fikk 25% rabatt ved kjøp av Windows-PC - det var jo rent ut genialt.

Samme uke valgte jeg derfor å bestille maskinen, selv om det fortsatt var en stund til den kunne leveres. Med 25% rabatt ville maskinen (opprinnelig 4890 kroner) koste kr 3 667. En akseptabel pris.

Siden familiemedlemmet jeg skulle handle for er kunde i DNB og har DNB Mastercard, visste jeg også at muligheten var tilstede for at PC'en kunne bli enda billigere. DNB Supertilbud kjøres en rekke ganger i året med rabatter på 20-30% i en rekke butikker og nettbutikker.

Litt flaks kanskje, men samtidig som jeg fikk beskjed om at PC'en var klar til levering, kom DNB med sitt klassiske Supertilbud med 20% rabatt om man betaler med DNB Mastercard.

En ting stusset jeg over og måtte dobbeltsjekke: Aksjonen med 25% rabatt på Windows-PC'er var nå over. Jeg sjekket med butikken for å forsikre meg om at jeg skulle få rabatten, siden PC'en var bestilt i kampanjeperioden. De nektet.

Hva gjorde jeg så? Jeg kontaktet Power direkte på hovedkontoret og forklarte saken for dem. De ga meg rett og overførte direkte en rabattkupong verdt 1223 kroner.

Da jeg så kom til kassen i min Power-filial for å hente den nye PC'en, var det bare å vifte med rabattkoden og deretter betale med kredittkortet.

Dermed ble regnestykket lik:

Opprinnelig salgssum kr 4 890.

Rabatt 25% (Powers Windows-aksjon) - kr 1223.

Rabatt 20% (DNB Mastercard) - kr 733,40.

Endelig salgssum kr 2 933,60.

Til stor glede for familiemedlemmet som skulle ha den bærbare PC'en sparte jeg altså kr 1 956,40 - rundt 40% av det opprinnelige.

Selvsagt er det ikke alltid man er like heldig som i dette tilfellet, men eksemplet er ment å vise at kan være smart å ta seg god tid når man skal handle noe som er dyrt. Det kan kjapt eller sent dukke opp gylne anledninger til å spare ekstra mye.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: