< >
Annonse:

Spar penger på vitaminer ved å sjekke priser

Spar penger på vitaminer ved å sjekke priser Kjøper du jevnlig vitaminer til deg selv og familien, kan det kjapt lønne seg å sjekke priser før du handler. Tipser Nicolai sparte flere hundre kroner ved å kjøpe på en smartere måte.

At det lønner seg å sammenligne priser på vitaminer, er neppe ny kunnskap, men historien til Nicolai viser på en forbilledlig måte at det kan være et bra sparetips å sjekke litt nærmere.

Tipser Nicolai forteller:

"I vår familie tar vi hver dag D-vitamin. Inntil nylig har vi kjøpt D-vitamin fra Nycomed 20 mikrogram (800 IE) på vårt lokale apotek - 100 tabletter til ca. 140 kroner. Jeg la merke til at best før-dato var langt frem i tid, og da fant jeg ut at det burde være mulig å handle flere pakker for å få en rimeligere pris.

At det er dyrt å kjøpe reseptfrie legemidler og slikt på fysiske apotek kommer neppe som noen overraskelse. Jeg sjekket kjapt via prissammenligningstjenesten Prisjakt og fikk nesten bakoversveis av prisene der på det produktet vi pleier å bruke.

Prisjakt viser prisene på nettapotek som ligger langt under vanlige apotek. Prisen varierer fra kr 69 til kr 106. Nå kommer sikkert frakt i tillegg, noe som gjør produktet dyrere.

Jeg sjekket ut den billigste tilbyderen - i mitt tilfelle var det iApoteket.no som selger Vitamin D 20 mikrogram (800 IE) til 69 kroner. Men så var det dette med frakt da?!

iApoteket.no tilbyr fri frakt for bestillinger over 500 kroner, ellers må du betale 69 kroner for pakke i postkassa og hele 199 kroner for hjemlevering. Man kan også hente direkte på Danmarksplass Apotek om man er så heldig å bo i Bergen.

Kjøper du altså kun en pakke, blir samlet pris kr 138, noe som jo er omtrent like dyrt som på ditt lokale apotek. Men jeg bestilte like greit 8 pakker (800 tabletter) til 552 kroner - noe som altså kvalifiserte til gratis frakt. Dermed blir pakkeprisen redusert til 69 kroner.

Selvsagt er det et regnestykke som tar hensyn til at vi i vår familie spiser opp vitaminene innen best før-dato, men vi er godt innenfor siden "utløpsdato" på disse er januar 2023.

Dette er greit som et eksempel på hvordan det er mulig å spare på en enkelt vare som dette. Hadde vi fortsatt å kjøpe en og en pakke på apoteket hos oss, ville jeg for samme mengde ha betalt 1120 kroner. Nå slapp vi unna med 552 kroner - en besparelse på 568 kroner bare på disse vitaminene."

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: