< >
Annonse:

Våg å klage hvis du ikke er fornøyd

Våg å klage hvis du ikke er fornøyd Er du en som av og til ergrer deg over et dårlig produkt, men ikke gidder å klage? Noen ganger er det glemmeboka som gjelder, mens andre ganger kanskje latskap? Tipseren Karine oppfordrer deg på en fin måte til å klage om du ikke er fornøyd!

Karine skriver:

"Ville bare tipse om noe som jeg tror går i glemmeboken, eller under «latskap» hos en del…

Jeg har benyttet meg av denne muligheten flere ganger, for selv om det kan virke som stress eller ubehagelig, så får det som regel alltid et positivt utfall.

Butikker, nettbutikker og leverandører er jo opptatt av et godt omdømme, og er avhengig av at kunden er fornøyd, og kommer tilbake/gjør gjenkjøp. De er derfor villige til å strekke seg langt for å gjøre oss fornøyde.

Jeg snakker ikke bare om å sjekke kvitteringen når du har handlet, for å se om det er gjort noen feil med tanke på pris, antall, eller tilbud som ikke har gått inn på kassa. Jeg snakker heller ikke bare om å sjekke dato på det du handler, og be om å få nedsatt pris (dersom varen ikke allerede ligger i halvpris-disken da).

Jeg har flere ganger oppdaget sjokolade på butikken, som går ut på dato om f eks en uke, og fått kjøpe det til både 50 og 70 % avslag. Det er klart at når de har hundrevis av sjokolader som går ut på dato om fem dager, så får de ikke solgt alt til full pris før dette.

Jeg tror også at vi må bli tøffere til å tørre å klage, enten til butikk, eller til produsent (på nettet) dersom vi oppdager noe ved matvaren som vi ikke er fornøyd med. Jeg har oppdaget brune klumper i påleggssalat, som mest sannsynlig var de eplebitene som skulle være der – bare at de var blitt brune (før utløpsdato). I slike tilfeller har jeg enten a) fått kompensasjon på konto eller b) fått tilsendt en pakke fra produsenten med diverse produkter.

Jeg har oppdaget et spindelvev og en død edderkopp inne i en emballasje som en vase var i. Denne hadde jeg bestilt på nett. Man kan jo tenke at det er da ikke så farlig, det er jo bare å fjerne edderkoppen. Men likevel…ikke helt fornøyd kunde. Jeg klagde med bilde, og fikk tilsendt en liten vase i samme serie som den store jeg hadde kjøpt, som kompensasjon!

Mitt tips er altså å bli tøffere til å tørre å klage dersom man ikke er helt fornøyd, helst med bilde, eller at du tar varen og kvittering med deg til butikken."

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: