< >

Zyrtec som melkeku for de store apotek-kjedene

Zyrtec som melkeku for de store apotek-kjedene I disse allergitider er det mange som stikker innom et apotek og kjøper Zyrtec til korttidsbehandling av allergi. Men visste du at de store apotekkjedene tar heftige priser sammenlignet med nettapotekene?

Tipseren Magne stakk innom en filial av Vitusapotek for å kjøpe en liten pakke Zyrtec nylig. Han måtte punge ut med 94,90 kroner for en liten Zyrtec-pakke med 7 tabletter. 

Magne stusset over prisen, men sjekket ikke alternative handlesteder før han kom hjem. Et kjapt søk ga han følgende prissammenligning på akkurat samme produkt:

Vitusapotek kr 94,90

Boots apotek kr 96

Apotek1 kr 79 (med klikk og hent, ellers + frakt)

Apotera kr 52 (med gratis frakt)

Apotekhjem kr 59 (+ frakt)

Apotek for deg kr 68 (+ frakt)

Farmasiet kr 79 (+ frakt)

123apotek.no kr 78 (+ frakt)

Resultatet er tydelig - de fysiske apotekene er rådyre sammenlignet med nettapotekene. Selvsagt er det dyrere å ha en filial mtp. leie og utgifter til det, men er det vårt problem? Ja, du får veiledning i et fysisk apotek, men trenger du det når du rent faktisk bare er på utkikk etter en pakke med Zyrtec og vet hvorfor?

Forbrukere flest er ikke interessert i å betale nesten dobbel pris for den samme varen - er vi vel? Hvorfor skal jeg ta turen til Boots apotek, bruke tid, krefter og penger (transport) og betale 96 kroner for en pakke Zyrtec, når jeg kan bestille den samme pakken til 52 kroner hos Apotera og attpåtil få den direkte i postkassa uten å betale noe ekstra?

Valget er ditt.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: