< >
Annonse:

Zyrtec som melkeku for de store apotek-kjedene

Zyrtec som melkeku for de store apotek-kjedene Nå som allergisesongen begynner å nærme seg, er det mange som stikker innom et apotek og kjøper Zyrtec til korttidsbehandling av allergi. Men visste du at de store apotekkjedene tar heftige priser sammenlignet med nettapotekene? Dog finnes det ett unntak - klikk og hent hos Apotek1!

Tipseren Magne stakk innom en filial av Vitusapotek for å kjøpe en liten pakke Zyrtec for en tid tilbake. Han måtte punge ut med 99,90 kroner for en liten Zyrtec-pakke med 7 tabletter. 

Magne stusset over prisen, men sjekket ikke alternative handlesteder før han kom hjem. Et kjapt søk ga han følgende prissammenligning på akkurat samme produkt:

Vitusapotek kr 99,90

Apotek1 kr 99,90 i fysisk filial - kr 54 ved klikk og hent

Boots apotek kr 99

Apotekia kr 79 (+ frakt)

Apotekdirekte kr 88 (+ frakt)

Farmasiet kr 54 (+ frakt) (utsolgt pr. 01.03.2023)

Apotek for deg kr 50 (+ frakt)

Apotera kr 49 (+ frakt)

Apotekhjem kr 49 (+ frakt)

Resultatet er tydelig - de fysiske apotekene er rådyre sammenlignet med nettapotekene. Selvsagt er det dyrere å ha en filial mtp. leie og utgifter til det, men er det vårt problem? Ja, du får veiledning i et fysisk apotek, men trenger du det når du rent faktisk bare er på utkikk etter en pakke med Zyrtec og vet hvorfor?

Forbrukere flest er ikke interessert i å betale nesten dobbel pris for den samme varen - er vi vel? Hvorfor skal jeg ta turen til Vitusapotek, bruke tid, krefter og penger (transport) og betale 99,90 kroner for en pakke Zyrtec, når jeg kan bestille den samme pakken til 49 kroner i et nettapotek (dog betale frakt, det lønner seg å bestille flere ting på en gang).

Men faktisk er det jo også smart å bestille en slik vare via Klikk og Hent på Apotek1 som jo har mange filialer - kanskje også i nærheten av deg. Da betaler du kun 54 kroner.

Dette produktet er kun ment som et eksempel på hva slags prisforskjeller som hersker blant apotekvarer. Det er selvsagt enda smartere å fikse et besøk hos fastlegen og sørge for å få allergimedisin på resept - men det er mange som bare grafser med seg en pakke i forbifarten.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: