< >
Annonse:

Har du automatisk strømmåler? Ikke stol på at den funker som den skal

Har du automatisk strømmåler? Ikke stol på at den funker som den skal Har du fått installert ny strømmåler, så regner du vel med at den fungerer som den skal. Det trodde tipser Thomas i alle fall - inntil han fant ut at forbindelsen var brutt og Hafslund stipulerte for harde livet....

Les selv hva Thomas skriver for å advare andre:

"Da må jeg få komme med en advarsel angående de nye strømmålerne, det er ikke så sikker at forbruksdataene i appen er korrekte!

Dette krever litt forklaring, men her kan det være penger og ergrelser å spare, den som gidder å lese kan spare penger og irritasjon, og mye forvirring som i verste fall kan oppstå, for dataene appen til Hafslund viser, er ikke nødvendigvis korrekte fordi Hafslund konstruerer data og varsler deg ikke, dersom strømmåleren stopper å virke eller slutter å sende data, og det skjedde nå med meg!

Heldigvis var jeg nysgjerrig og sjekket strømforbruket hjemme da vi var reist på ferie, og mens det er 15-20 kWt per døgn når vi er hjemme, er det bare 3.2 kWt per døgn når vi er borte.

Det første bildet illustrerer dette fra i fjor, merk at grafene alltid blir justert etter det høyeste forbruket i løpet av en time i løpet av døgnet, så de ser høye ut, selv om forbruket er jevnt lavt.

Så i det første bildet fra 6/3-2018 da vi var på ferie, har det typisk maksimalt gått 0.15 kWt (Omtrent bare kjøleskap/fryser) selv om grafene går til topps.

Så kommer de neste bildene - for stor var overraskelsen da strømforbruket fra 1. mars i år og utover, da vi igjen dro på ferie, var det samme som om vi var hjemme, og da ser dere for eksempel at maks forbruk, kl 23- 24 er 2.1 kWt - se bilde nr 3!

Og slik fortsetter det, hele uka vi nå har vært borte, har det tilsynelatende gått en masse strøm, og jeg vet jo at jeg har skrudd av varmen og at ingen andre store strømforbrukere er på.

Etter vanvittig mye hodebry, ekstra forespørsel til en venn som skal sjekke posten egentlig først om noen dager om han kunne sjekke om jeg hadde glemt å slå av varmen osv. og e-poster til strømleverandøren som viste til nettleverandøren osv. så ser jeg det endelig - og ser dere det også?

For jeg grublet lenge, da jeg så gjennom grafene for de siste månedene - her var det noe som ikke kunne stemme med når vi var hjemme og når strømmen var brukt og hvorfor brukte jeg mye ekstra mye strøm kl 14 hver lørdag f.eks.?

Hadde det skjedd en feilregistrering så jeg ble belastet for noen andres strømforbruk, noen med veldig faste rutiner, skiftarbeid eller noe?

Til slutt så jeg det endelig - strømforbruket for hhv. 21., 22. og 23. februar var nesten identisk, time for time, pluss minus bittesmå variasjoner som gjorde det vanskelig å se det straks, med uka etter, 1., 2. og 3. mars. Og hhv. 8., 9. og 10. mars! Kun et utdrag, dette gjaldt alle andre dager også!

Så leste jeg svaret fra Hafslund nøye, det viste seg at de mistet kontakten med min strømmåler allerede 11. februar kl 20 og det er fortsatt uklart om det er radiosenderen som har sviktet eller om den er helt defekt.

Jeg må selv sjekke om det er liv i strømmåleren når jeg kommer hjem fra ferie, og så sender de eventuelt ut en montør!

Og da stipulerte de dataene fra gjennomsnittlig forbruk, ved å nærmest kopiere dataene fra samme dag, uka før, bakover osv.!

Hafslund lurte faktisk på om jeg hadde lagt ut hovedsikringen og koblet fra anlegget den 11/2, men det hadde jeg jo åpenbart ikke!

WTF!? Hvorfor kommer det ingen varsling i appen, via SMS, e-post eller whatever, om at strømmåleren er offline og at strømforbruket nå blir stipulert?

Slik var det jo før, hvis man lot være å sende inn måling hver måned.

Og hvorfor må kunden selv oppdage dette - hvem oppdager at strømmåleren slutter å rapportere når appen fortsetter å vise forbruk som om ingen ting hadde endret seg?

Hva hvis den har konka helt, ingen ting hadde blitt registrert og jeg ikke hadde sjekket dette før om flere uker og måtte ha klagd og påstått at strømforbruket egentlig hadde vært spesielt lavt i flere uker, på en tid av året når man bruker mye strøm og strømmen er ekstra dyr?

Jeg kunne hevdet jeg var på ferie, mens Hafslund kunne ha hevdet at andre har brukt leiligheten uansett osv.

Men dette ordner seg selv mest sannsynlig, siden jeg oppdaget dette tidlig, men nå vet dere at strømmåleren kan svikte, og da kommer det ingen varsel, selv etter en måned, man må selv passe på.

Lurer på hvor lenge Hafslund da stipulerer strømforbruket uten å varsle om at de ikke har fått de daglige innsendingene fra strømmåleren, så da er det viktig at folk passer på, spesielt når de er dratt på ferie, at de daglige avlesningene er plausible.

Og ser grafene like ut fra forrige mandag, tirsdag, onsdag osv. så er det sannsynlig at forbruket er blitt stipulert på den merkelige måten, at samme ukedager blir kopiert, inkludert muligens en liten justering for temperaturen ute, som er mindre når man har fjernvarme enn om man har elektrisk oppvarming.

Idiotisk opptreden av Hafslund, så upopulære som de nye målerne er blitt, enda systemet i utgangspunktet er svært smart for å fordele strømforbruket, jeg kan ikke være den eneste som har opplevd noe rart med strømregningen, men er en av de få som har oppdaget hva som var galt, og endog fått en innrømmelse av Hafslund pga. en svært detaljert redegjørelse for hvordan jeg hadde fulgt med. Synd at "paranoia" skal være en nødvendig greie for å følge med på ting som burde være automatiske og plunderfrie."

Srømforbruk Hafslund

Srømforbruk Hafslund

Srømforbruk Hafslund

Srømforbruk Hafslund

Srømforbruk Hafslund

Srømforbruk Hafslund

Srømforbruk Hafslund

Srømforbruk Hafslund

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: