Coop lanserer rosa gjenbruksnett til støtte for kreftsaken: – Forventer at de rives ut av hyllene

Foto: Coop Hordaland.
I forbindelse med Rosa sløyfe-aksjonen lanserer Coop et limited edition rosa gjenbruksnett og donerer fem kroner per solgte nett til årets aksjon.

– Vi forventer at disse nettene rives ut av hyllene, både fordi de er fine i seg selv, men ikke minst fordi deler av salget går til en viktig sak som dessverre berører altfor mange av oss, sier Carina Hansen, sponsoransvarlig for kultur og omtanke i Coop Norge.

Det rosa gjenbruksnettet selges i alle Coops dagligvarekjeder så langt beholdningen rekker. Nettene koster ti kroner, og fem kroner per solgte nett doneres til årets aksjon.

– Kundene, som eier oss, har virkelig fått øynene opp for gjenbruksnett den siste tiden, og derfor er det ekstra kult at vi nå har lansert en rosa versjon. De siste to månedene har vi sett en eksplosjon i salget av gjenbruksnett, og vi tror at det rosa nettet vil bidra til at denne trenden fortsetter i oktober, sier Hansen.

– En stor ære
Det rosa gjenbruksnettet er designet av Fam Irvoll. Hun er også årets Rosa sløyfe-designer.

– Det er en stor ære å få dette oppdraget. Brystkreftforskning er en så viktig sak å støtte, vi kjenner vel alle noen som er rammet. Selv har jeg blitt mer bevisst på å sjekke brystene mine etter at jeg begynte å samarbeide med Kreftforeningen og Brystkreftforeningen, og det er sikkert flere som kan trenge en liten påminnelse innimellom, sier Fam Irvoll.

Du kan bidra ved å velge mer frukt og grønt
Coop er hovedpartner til Kreftforeningen og donerte rekordhøye 12,7 millioner kroner under fjorårets Rosa sløyfe-aksjon. Tradisjonen tro donerer Coops dagligvarebutikker én prosent av alt salg av fersk frukt, bær og grønnsaker i oktober til Rosa sløyfe-aksjonen. Nesten halvparten av fjorårets donasjon kom fra kunder som handlet frukt og grønnsaker.

– Sunt kosthold er et av de viktigste tiltakene for å forebygge kreft. Samtidig vet vi at frukt og grønnsaker er viktig for kundene våre, og nå har alle en ekstra god grunn til å handle frukt og grønt. Det at vi donerer penger til livsviktig forskning, samtidig som vi legger til rette for sunne hverdagsvaner, er bra for både kundene og kreftsaken, sier Hansen.

I tillegg vil kr 2,50 av hvert solgte produkt fra Omo, Comfort, Lano, Klar, Dr.Greve, Define, Lypsyl og Jif i butikken doneres til Rosa sløyfe-aksjonen. I år som i fjor kan også kunder både kjøpe donasjonsvarer og støtte saken med et valgfritt beløp i både de betjente og selvbetjente kassene.

Aktuelle saker fra den siste tiden: