Fylkesoversikt: Her dropper flest sommerferien

<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: main_image_text in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: title in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
Foto: Steffen Lundemo, Pexels.
En av fem østfoldinger står over sommerferien i år, mens i Finnmark er alle klare for vel fortjente fridager.

- Åtte prosent på landsbasis sier at de dropper sommerferien. Høye priser rundt oss, renta og en svak krone har mye av skylda. Det er de under 40 år som i størst grad dropper ferien, sier seniorrådgiver i Frende Forsikring, Marius Solberg Anfinsen.

Unge barnefamilier sliter mest
I en ny undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring sier 13 prosent av de under 30 år at de står over ferien, mens 12 prosent av de som er i 30-årene velger det samme. For de i 50-årene er det kun fire prosent som dropper ferie i sommer.

- De unge har ofte en mindre økonomisk buffer. Tallene viser tydelig at det er de med små barn som kjenner mest på at lommeboka ikke strekker til nå. Når renta i tillegg ble holdt uendret i juni og utsiktene for kutt ble skjøvet helt til 2025 skjønner jeg at en del føler at de må droppe ferien i år, sier Marius Solberg Anfinsen.

Her står flest over hele ferien

 1. Østfold – 18 prosent

 2. Agder – 17 prosent

 3. Innlandet – 13 prosent

 4. Nordland – 12 prosent

 5. Troms – 12 prosent

 6. Telemark – 11 prosent

 7. Akershus – 8 prosent

 8. Trøndelag – 7 prosent

 9. Oslo – 7 prosent

 10. Rogaland – 5 prosent

 11. Møre og Romsdal – 5 prosent

 12. Vestfold – 5 prosent

 13. Vestland – 5 prosent

 14. Buskerud – 4 prosent

 15. Finnmark – 0 prosent
  Kilde: Frendeundersøkelsen

Så mange har dårligere råd enn i fjor
Frendeundersøkelsen viser at halvparten føler at de har dårligere råd denne sommeren sammenlignet med fjoråret. 3 av 5 sier at høyere priser, renta og svak kronekurs påvirker hva de skal finne på i ferien.

- Alle trenger litt fri og en pust i bakken. Jeg håper de som ikke skal ha ferie i sommer får seg noen gode uker med fri når høsten kommer. Hvis ikke pengene strekker til er det uansett viktig med en pause, om den så blir hjemmefra, sier seniorrådgiveren hos Frende.

I Finnmark skal alle ha fri
Ikke én eneste person fra Finnmark sier i undersøkelsen at de dropper ferien.

- Hele landet har hatt vinter siden sist, men jeg skjønner godt at det er de som bor lengst nord som er mest klare for sommerfridager nå. Forhåpentlig med fin sol og deilig varme, sier Marius Solberg Anfinsen.


Notice: Undefined index: url in /home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php on line 194

Aktuelle saker fra den siste tiden: