Grepet som redder feriebudsjettet

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  main_image_text in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  title in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn.
Mange nordmenn planlegger Norgesferie. Et enkelt grep kan spare ferieglade nordmenn for hundrevis av kroner i sommer.

Ifølge NHO Reiselivs sommergallup skal seks av ti nordmenn ta sommerferien i Norge i år. Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn og ernæringsfysiolog, oppfordrer nordmenn til å smøre med seg niste i sommer.

– Å kjøpe mat på farta er et skikkelig pengesluk. Planlegger du bilferie blir det fort mange hundre kroner i matbudsjett daglig om planen er å mette familiens mager på måltider fra hurtigmatkjeder og bensinstasjoner langs veien. Grove brødskiver med noe godt pålegg holder deg mett lenge, samtidig som det ikke spiser mye av feriebudsjettet, sier Nordbø.

Hun anbefaler også å ta med kjølebag på Norgesferie.
– Da har du deilig, ferskt pålegg hele bilturen. Det er også en god måte å unngå matsvinn på, ved at du kan ta med deg matrester hjem fra feriehuset, sier hun.

Grovt grep

Nordbø peker på at det fort blir mye kos og utskeielser i sommerferien, og anbefaler å lure inn litt grovt brød i kostholdet hver dag. Dess grovere brødet er, dess mer fiber inneholder brødet. Fiber bidrar til at du føler deg raskere mett, og gjør at du holder lengre på metthetsfølelsen.

– Om du har med deg noen grove skiver som nistemat på biltur, eller spiser et par grove skiver til frokost eller lunsj i sommer, er du på god vei til å få i deg den anbefalte daglige fibermengden hver dag i ferien. Det er fint å gi magen litt fiber å jobbe med mellom is, grillmat og annen kos, sier hun.

Matpakketips til bilturen:

  • Brødmaten blir aller best om den smøres når den skal spises.

  • Ta med en kjølebag for å holde pålegget ferskt.

  • Har du ikke kjølebag, ta med pålegg som tåler romtemperatur, som nøttesmør, smøreost, syltetøy, grønnsaker og frukt.

  • Planlegger dere en lang biltur, kan dere stoppe på en butikk for å kjøpe ferskt pålegg når det er tid for en rast.

  • Oppbevar brød og rundstykker i en brødpose for å holde dem saftige lengre. Husk at de aller fleste matbutikker har brødskjæremaskin, så det er enkelt å få tak i ferdig oppskåret brød.


Notice: Undefined index: url in /home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php on line 194

Aktuelle saker fra den siste tiden: