Kritisk til priskrig på påskesnop

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  main_image_text in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  title in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?

Anbefaler å vente med egget

Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt sier det er lurt å være bevisst på når påskeegget blir delt ut.

– Tradisjonelt sett gikk man på jakt etter egget på påskeaften, så jeg tenker det kan være fint å vente med påskeegg til da. Starter ferien allerede nå og egget fylles opp flere ganger i løpet av påskeferien kan fort bli litt mye av det gode, sier Bogstrand Sagen.

Priskrigen gjør det vanskelig for forbrukeren å ta gode valg

Før påske vet vi at det blir priskrig på hvilken dagligvarekjede som har den laveste prisen på godteri.

– Det er grunn til å rette kritikk til slike kampanjer fordi det gjør det vanskelig for forbrukeren å ta gode valg. Dette er et av problemene i samfunnet vårt, som ikke legger til rette for god folkehelse. Lavere priser gjør at folk kjøper mer enn de egentlig hadde tenkt. Dette blir bare enda en av mange anledninger som samfunnet legger opp til at vi skal “kose oss litt ekstra”, sier ernæringsrådgiveren.

Fyll egget med det barna liker best

Når påskeegget først deles ut, mener Sagen det er helt greit å fylle det med sjokolade, påskegodteri og det som er.

– Påskeegg er påskeegg. Fyll det med det godteriet ungene liker best, sier hun. Hun legger også til at påskeegg store som fotballer er i overkant av hva som burde være nødvendig.

Snik inn frukt og grønt

Påsken handler om mer enn bare påskeegg. I ferien er gjerne familie og venner samlet, og man har bedre tid og nyter det å bare være sammen. Når vi har fri og ferie bruker man kanskje også litt mer tid på å lage god mat.

– Nyt gode middager og legg vekt på at grønnsakene får en plass på tallerkenen. Bakte rotgrønnsaker til lammet løfter måltidet til nye høyder, det er røttene til alt godt. En herlig sellerirotmos passer til både skreien og lammet.

Ernæringsrådgiveren har også flere tips til hvordan du kan snike inn mer frukt og grønt i påsken;

– Riv et par gulrøtter og ha i vaflene som du steker i hytteveggen, ta med appelsiner på skitur i tillegg til kvikklunsjen, sett frem ulike grønnsaker til påskefrokosten og skjær opp litt frukt eller lag en frisk smoothie som en «midt på dagen snack».


Notice: Undefined index: url in /home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php on line 194

Aktuelle saker fra den siste tiden: