< >
Annonse:

Gratis Office 365 fra Microsoft

Gratis Office 365 fra Microsoft I september kom nyheten om at Microsoft gir bort gratis Office 365 til veldedige organisasjoner i 40 land. Dessverre skjer ikke dette i Norge foreløpig, så Gjerrigknarken anbefaler foreløpig heller to andre glimrende alternativer. Trykk her for å besøke »

Veldedige organisasjoner kan spare penger på gratis Office 365 fra Microsoft

Veldedige organisasjoner sliter ofte med økonomien, men ønsker likevel å bruke god kontorprogramvare for å holde orden i sysakene. Nyheten om at Microsoft ville gi bort sin officepakke MS Office 365 skapte derfor glede hos mange ikke-profitt organisasjoner.

Gratis Office 365 fra Microsoft til frivillige og veldedige organisasjoner

40 land er godkjent for gratis Office 365 – flere følger sommeren 2014

Foreløpig er det 40 land som har kommet gjennom nåløyet til Microsoft og blitt godkjent for å kunne rulle ut gratisversjonen av Word, Excel og PowerPoint.

Sommeren 2014 kommer sannsynligvis rundt 90 land til å tilby det samme, vi antar at Norge kommer til å være i den puljen.

Når Norge kommer med blant landene som tilbyr gratis Office 365, skal det ikke all verdens til for å bli godkjent. Husk at Norge har utrolige mange veldedige organisasjon, alt fra 4H til Røde Kors.

Vilkår for å få gratis Office 365 fra Microsoft

Vilkårene for å få gratis Office fra Microsoft er at organisasjonene driver med f.eks:

  • - Hjelpe fattige
  • - Utdanning
  • - Forbedre sosial velferd
  • - Kultur- og historiebevaring
  • - Miljøvern
  • - Menneskerettigheter
  • - Øke demokratiengasjement i samfunnet

Alternativer til Microsoft Office 365

I påvente av at Norge sannsynligvis blir med i avtalen fra sommeren 2014, anbefaler ikke Gjerrigknarken veldedige og ikke-profitt organisasjoner å kjøpe nye versjoner av programvaren til Microsoft.

Dersom dere er nystartet eller er nødt til å ha «tak i» kontorapplikasjoner, bør man heller klare seg med de gode gratisalternativene OpenOffice eller LibreOffice.

Både OpenOffice og LibreOffice fungerer mer enn greit nok for de fleste lag, foreninger og større frivillige organisasjoner. Gratis kontorprogramvare har ikke like stor funksjonalitet som MS Office, men burde være mer enn nok for de fleste.

Privatpersoner vil ikke få tilgang til lovlig, gratis Office 365 fra Microsoft, så for dem anbefaler Gjerrigknarken uansett OpenOffice eller LibreOffice.

Hjelp til installasjon av OpenOffice eller LibreOffice

Dersom du ikke har peiling på hvordan du installerer for eksempel OpenOffice, anbefaler vi deg å lese bruksanvisningen Gratis alternativ til Microsoft Office – en bruksanvisning og i tillegg endre på innstillingene slik at andre kan lese dine dokumenter som om de var Microsoft-dokumenter.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?