< >
Annonse:

Store og små barn trenger pedagogisk støtte fra foreldre for å lese og lære

Store og små barn trenger pedagogisk støtte fra foreldre for å lese og lære Ikke alle barn griper til bøker og blader når de skal kose seg. Som forelder bør du gi dem impulser til å utvikle lese- og fagkunnskap. Om det så bare er et interessant blad som ligger klar på doen! Gjerrigknarken gir deg de billigste og beste tipsene til hva du bør gjøre. Trykk her for å besøke »

Du vet jo at barn bør utfordres til å utvikle kunnskap på egen hånd, ikke alt bør skje på skolen. Du bør investere noen kroner for å lokke ungene til kunnskap, helst allerede fra babystadiet. Barn som stimuleres gjennom hele oppveksten vil ha større sjanser for å lykkes på skolen og senere i arbeidslivet.

Men en gjerrigknark ønsker ikke å bruke for mye penger på materiell, bøker og leker. Derfor har vi samlet enkle tips som ikke koster skjorta. I tillegg til gratis bøker på bibliotek finnes det også flotte velkomstpakker fra bokklubber og blader som du bør utnytte.

Ta med deg barnet ditt på ditt lokale bibliotek

Dersom du selv var glad i biblioteket som liten, er det større sjanse for at du også tar med barnet ditt på biblioteket for å se etter og låne spennende bøker og blader.

Hvis du husker biblioteket som en arena der læreren tvang deg til å låne bøker du ikke var interessert i, har du kanskje ikke like lett for å ta med deg barnet ditt dit? Den barrieren bør du overvinne.

Sjekk åpningstidene på biblioteket i nærheten av deg og ta med deg ungene for å se hva bibliotekaren kan tilby. Bøkene er jo til og med gratis!

Stimuler barnet ved å lese for det

For babyer 0+: Smarte leker og bøker for babyer under ett år

Goboken 0+ har en velkomstpakke som de aller minste babyene vil sette stor pris på. Du får trekantbok, trekk-ut-bok, rangle, lærering, bok samt en myk oppblåsbar gripeball. Babyen din får styrket finmotorikken, gripeevne, sanser osv. Du betaler kun porto kr. 49 og har ingen kjøps- eller medlemskapsforpliktelser.

For barn 1+: Litt mer utfordrende leker og bøker for ettåringen

Barnet ditt setter stor pris på at du tar deg tid til å se i bøker, peke, si ord osv. Velkomstpakken fra Goboken 1+ er spekket med bøker om dyr, noe som smårollingene alltid setter stor pris på. Også for denne velkomstpakken betaler du bare porto kr. 49 og kan selv bestemme når du vil stoppe medlemskapet.

Barn i førskolealder er tørste etter kunnskap

For barn 2-6 år: Barn i førskolealder er aktive og vil lære masse

Barnas Egen Bokverden har en velkomstpakke som gir deg en blå eller rosa Bergans tursekk, to lesebøker der barna lærer om farger, motsatte begrep og ord, en aktivitetsbok og en boks med oppgavekort der ungene lærer tall, bokstaver, farger og former. Husk at barn i førskolealder er sultne på kunnskap, hvorfor skal du la dem vente?

I Barnas Egen Bokverden må du være medlem i et år, men det er ingen kjøpsforpliktelser. Du må dekke porto for velkomstpakken.

For barn 6-12 år: Barneskoleelever trenger motivasjon og glede for å lese hjemme

Les med meg-pakken som følger med denne pakken lar barneskoleeleven lære klokka, gangetabellen og øke leseferdighetene. Husk at det ikke er nok å kunne lese, lesehastigheten må hele tiden forbedres.

Jo raskere ditt barn kan lese en tekst og forstå, jo færre problemer blir det senere. Lesing er nøkkelen til kunnskap! Også med denne varianten fra Barnas Egen Bokverden får du med en flott tursekk fra Bergans. Du må være medlem i ett år, men ingen kjøpsforpliktelser. Porto må dekkes for velkomstpakken.

Ungdom må lures til å lese

For ungdom 13-16 år: Spesielle interesser kan brukes for å «lure inn» leseøving

Når barna når tenårene, vil noen bli skikkelige lesehester, mens andre kobler totalt ut og vil ikke rette blikket mot noe som har tekst (bortsett fra datamaskinen). Da er det viktig å lure inn kunnskapen, for eksempel ved bli medlem i klubbene som er hobbybasert.

Fotballglade gutter og jenter kan få glede av Boing. Der får du en stor velkomstpakke med MP3-spiller, plakat av Lionel Messi, blader, samlekort, DVD'er, samleperm og tegneserier. Du betaler kr. 35 i porto for pakken og har ingen andre kjøps- eller medlemskapsforpliktelser.

Hestegærne jenter blir glade når de får hestebøker og lignende. Penny har en fyldig velkomstpakke som attpåtil aktiviserer – med bl.a. et stort cupcakesett som får foreldrene til å smelte etter at kjøkkenet er rasert. Velkomstpakken koster deg kun kr. 49 i porto. Ingen kjøpsplikt og du kan når som helst melde deg ut.

La barna lese Historie på do

Smart trekk for å lokke frem lese- og fagkunnskap hos våre håpefulle

Har du tenkt over hva som ligger av blader og aviser på doen der vi alle tilbringer ganske mye tid. Selv om det sikkert er greit med Donald Duck, så er det uante muligheter for å dytte inn litt fagkunnskap.

Hos Gjerrigknarken ligger det f.eks. alltid Illustrert Vitenskap Historie som inneholder store og små artikler om historiske emner – perfekt for dem som vil bli bedre i samfunnsfag.

Her vi bor er mange unge opptatt av jakt og fiske – å ha bladet Jakt på toalettet skal man ikke undervurdere for å støtte opp om lesingen!

Tenk gjennom hvordan du kan støtte opp om ditt barns leseferdigheter og utvikling av fagkunnskap

Uansett, det er du som kjenner barnet ditt best. Hva kan bidra til å gjøre barnet ditt klokere? Gjør ditt for å la barnet ditt stå bedre rustet til voksenlivet.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?