< >
Annonse:

Lønner det seg å handle på 10-kronersmarked?

Lønner det seg å handle på 10-kronersmarked? Mange hevder at 10-kronersmarked ikke lønner seg og at kjedene jukser med prisene. Jeg har tatt sjekken hos SPAR og Kiwi for å sammenligne prisene på tilfeldig utvalgte varer.

Ukens tilbudsaviser: Jeg har samlet kundeavisene fra Coop Extra, Coop Matkroken, Coop Mega, Coop Prix, Bunnpris, Europris, Kiwi, Iceland, Joker, Meny, Spar og Rema 1000 slik at du lett skal få oversikt over ukens tilbud.

Noen ganger i året har kjeder som SPAR, Meny og Joker 10-kronersmarked på en rekke produkter. Mange antar at dette er gode tilbud, mens andre hevder at tilbudene ikke er noe bra og at kjedene kanskje til og med jukser med prisene.

NB! Det er et faktum at 10-kronersmarked på f.eks. Spar inneholder en del produkter som kommer i en annen forpakning (gjerne mindre vekt) - da gjelder det å holde tunga rett i munnen. Min sammenligning dreier seg om absolutt identiske varer.

I gamle dager kunne man sjekke papirlappene som viste prisene, fordi de ansatte kun satte manuelle tilbudslapper over de gamle. I dag går alt elektronisk og det er ganske vanskelig å vite hva som er et godt tilbud (sammenlignet med vanlig pris).

Denne uken har SPAR 10-kronersmarked - da er det interessant å se hvor lønnsomt det egentlig er. I juni 2020 var det også 10-kronersmarked og da sammenlignet jeg prisene hos Spar og Kiwi både i tilbudsuka og ett par uker senere. Oversikten burde være interessant å lese.

SPAR er jo ingen klassisk billigkjede som Kiwi, Rema 1000 eller Extra, så man kan kanskje ikke forvente all verdens, men varene er jo i stor grad ene og alene produsert for Norgesgruppen som eier alle disse kjedene....så det er kanskje rart om prisene varierer veldig?

Nedenfor ser du en oversikt over varene jeg kjøpte og hvilke priser produktene hadde et par uker senere:

Sammenligning av priser Kiwi og Spar - 10-kronersmarked

Som du kan se av tabellen, så har jeg denne gang klart å kjøpe "de riktige produktene" som virkelig utgjør en stor forskjell. Som du ser, så er det ikke mange varene, men likevel sparte jeg en hundrings på å kjøpe dem på Spar - merkelig nok.

En sjekk av prisene i vanlig uke (altså når det ikke er 10-kronersmarked) viser jo helt klart at Spar er endel dyrere enn Kiwi, men kanskje ikke så mye som du trodde? Uansett, 10-kroners er bra!

Dersom du pleier å handle på SPAR, er det helt tydelig at det er mye å spare på å benytte seg av 10-kronersmarked, i alle fall om du handler de riktige varene. 

Men husk at uansett om varer er på tilbud eller ikke, så må du ha et genuint behov for å kjøpe dem - og unngå gjerne godteri og slikt.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236