< >
Annonse:

Slik blir du kvitt din gamle båt gratis

Slik blir du kvitt din gamle båt gratis Du visste kanskje at Miljødirektoratet har vrakpant på gamle, ødelagte småbåter? En tusenlapp er ikke å forakte, men ofte koster det deg mer å få noen til å frakte den bort fra hagen din eller hvor båten står plassert. Det finnes firmaer som ordner biffen for deg - helt gratis. Trykk her for å besøke »

Vrakpantordningen til Miljødirektoratet er tungvint, siden du må søke i forkant og selv sørge for levering til avfallsmottak. Dette kan du lese mer om på denne siden.

Båtvrak utgjør et stort miljøproblem i Norge. Ikke bare er det mange som forfaller på land, men båter brennes eller senkes i havet også.

Men det finnes altså private firmaer som henter båten din og innkasserer vrakpanten - uten at det koster deg noe som helst. Hvilket firma som gjør dette er avhengig av hvor du bor i landet vårt.

Viking Gjenvinning er et slikt firma - de har opprettet samarbeid med flere partnere i Norge for mottak av kasserte fritidsbåter. Firmaet har mottak i Troms og Finnmark (to steder), Nordland, Trøndelag (to steder), Møre og Romsdal, Agder og Telemark. Her finner du kontaktinformasjon for hver enkelt selskap.

Franzefoss er et annet firma som tar imot gamle fritidsbåter. Dette befinner seg i Bærum og arbeider i nærområdet. Ta kontakt med dem om båten du vil bli kvitt befinner seg i nærheten.

Vet du om flere firmaer andre steder som tar imot båtvrak? Send en e-post til meg på rune@gjerrigknark.com, slik at denne artikkelen blir enda mer informativ.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: