< >
Annonse:

NAV gir ekstra støtte til å feire 17. mai

NAV gir ekstra støtte til å feire 17. mai Har du dårlig økonomi, men likevel lyst til å feire 17. mai som de fleste andre? Da kan du kontakte NAV-kontorene og be om hjelp. Sosialtjenesteloven gir et stort handlingsrom slik at kommunene via NAV-kontorene kan gi økonomisk hjelp til folk som trenger det for å feire 17. mai.

- Det er viktig å ivareta barn og unge i sårbare familier når det nå er en stor nasjonal feiring som alle forventes å delta i. Økonomisk stønad etter sosialtjenesteloven representerer et viktig sikkerhetsnett i samfunnet, ikke minst i dagens situasjon med økte levekostnader, heter det i en melding fra NAV.

Arbeids- og velferdsdirektoratet oppfordrer NAV-kontorene til å utnytte det store handlingsrommet sosialtjenesteloven gir, slik at alle som ønsker å delta i feiring av nasjonaldagen, får mulighet til dette – uavhengig av økonomi.

Det kan være behov for ekstra tilskudd til den økonomiske sosialhjelpen til mat, penklær eller andre utgifter som kommer i forbindelse med 17. mai feiringen. NAV kontorene bør derfor være særlig oppmerksomme på barnefamilier som mottar sosialhjelp, slik at de får informasjon om muligheten til å søke om ekstra støtte til feiring av 17. mai.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: