< >

Hva er en forsikringsvelger? Og hvorfor bør du bruke den?

Hva er en forsikringsvelger? Og hvorfor bør du bruke den? Når du kjøper forsikring er forholdsvis lett å sammenligne priser fra 1-3 selskaper. Men du har kanskje lurt på hvor god forsikringen virkelig er, men har ikke orket å sette deg ordentlig inn i vilkårene? Og er det eventuelt andre som har bedre pris og/eller bedre vilkår?

Du er ikke alene! De aller fleste gidder nemlig ikke å lese vilkårsdokumenter og/eller sette seg inn i hva de kronglete vilkårstekstene innebærer.

Løsningen for deg som vil være trygg på at du både får en GOD PRIS, men også sørge for GOD DEKNING er å bruke en forsikringsvelger-tjeneste. Litt som på Hotels.com kan du med en slik tjeneste både sammenligne pris og vilkår.

De store forsikringsselskapene i Norge tjener vanvittig godt sammenlignet med de fleste andre forsikringsselskaper i Europa, og ønsker IKKE at det skal være lett å sammenligne forsikring. De er nemlig best tjent med at det er kronglete å sammenligne både pris og vilkår, slik at de kan fortsette å levere rekordoverskudd til sine aksjonærer.

Heldigvis finnes det noen tjenester som prøver å gjøre noe med dette. Forsikringsvelgeren Kasko.no lar deg sammenligne pris og vilkår på bilforsikring. Tjenesten henter inn priser for deg både for ansvar-, delkasko-, kasko- og super-dekninger fra ulike selskaper. Og like viktig: den lar deg sammenligne kvalitet på vilkår på en enkel måte i form av en stjernevurdering fra 1 til 5.

Stjernevurderingene er gjort av et uavhengig og anerkjent ratingselskap som heter Defaqto. 5 Defaqto-stjerner betyr at forsikringen er best i sin kategori, men om en forsikring har 1 stjerne så er det antakelig en forsikring du bør holde deg unna. Husk at dette er ekspertvurderinger basert på fakta om vilkårene.

Grunnet mangel på samarbeidsvilje fra de store selskapene, Gjensidige, If, Tryg m/fl., så klarer ikke Kasko.no å hente priser fra de største og mest kjente forsikringsselskapene, men de jobber stadig for å få på plass flere forsikringsselskaper – og jo flere som tar i bruk tjenesten, jo mer sannsynlig er det at de store selskapene vil måtte henge seg på.

En annen tjeneste du kan ta en titt på er BestForsikring.no. Denne tjenesten er riktignok fremdeles under utvikling, men dekker også flere forsikringstyper enn bare bilforsikring. Den lar deg sammenligne:

-        Bilforsikring

-        Innboforsikring

-        Husforsikring

-        Reiseforsikring

-        Barneforsikring

-        Båtforsikring

Denne tjenesten baserer også vurderingene sine på ekspertvurderinger (stjerner) fra Defaqto, og viser hvor gode forsikringene til de ulike selskapene er. Best av alt er at du kan sammenligne ALLE selskaper i Norge innenfor hver kategori (også de store), men dessverre får du ikke hentet pris gjennom denne tjenesten.

Ingen av tjenestene er perfekte enda, men gode initiativer for oss forbrukere som ønsker at det skal være enklere å finne en god forsikring til en god pris – og slik kunne gjøre et velinformert kjøp. Det er det nemlig ikke slik situasjonen er i dag, der de store flyter på sine gode merkenavn og ofte skremmer kundene fra å kjøpe fra mindre selskaper (som kan ha både bedre priser og bedre vilkår enn det de store tilbyr).

Jo flere som begynner å bruke slike tjenester, jo bedre. Da er de store selskapene nødt til å kaste seg på ballen, og slik kan vi få en fullverdig tjeneste for sammenligning av forsikring i Norge – slik som Hotels.com er for hoteller og Finn.no og Momondo er for flyreiser.

Min oppfordring er klar: Sammenlign både pris og vilkår på forsikringene dine i dag. Du vil ikke at de store selskapene skal fortsette å melke deg som kunde!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈