< >
Annonse:

Gode alternativer til Champagne - triks som sparer deg for tusenvis av kroner

Gode alternativer til Champagne - triks som sparer deg for tusenvis av kroner Dette sparetipset er for festlige anledninger som nyttårsaften, bryllup, 17. mai og andre ganger en har noe å feire: Det er intet poeng å skeie fullstendig ut og kjøpe dyr Champagne til minst 300 kroner per flaske. Det er flere gode alternativer en kan følge for å ikke ruinere seg helt!

Selvgjort er velgjort: for deg som har brusmaskin

  1. Kjøp en Blue Nun hvitvin (koster 107,90 på Vinmonopolet)
  2. Ta frem brusmaskinen (feks en Sodastream)
  3. Tilsett kullsyre i vinen

Du har da fått en drikk som matcher dyr "Champagne" på smak.

En kjent britisk TV-kokk, Heston Blumenthal, har faktisk testet denne hjemmelagde "Champagnen" på tilfeldige folk i Londons finansdistrikt, og over halvparten av dem foretrakk varianten laget med brusmaskinen.

Jeg har selv testet ut hvordan dette funker, så du kan jo ta en kikk på videoen min:

For deg som ikke har brusmaskin

Slapp av, du behøver ikke være lei deg selv om du ikke har en brusmaskin i huset. Det er ikke gull alt som glitrer, og det gjelder også for Champagne.

Det finnes plenty av langt billigere alternativer, som ofte også smaker vel så godt. Forskjellen er at de ikke har lov til å kalle det Champagne, siden det ikke er produsert i Champagne-distriktet i Frankrike.

Denne typen viner går da gjerne under fellesbetegnelsen musserende vin. Det finnes flere typer musserende vin, og her er de mest vanlige navnene på gode alternativer til Champagne:

 

  1. Cava (musserende vin fra Spania)
  2. Spumante (musserende vin fra Italia)
  3. Prosecco (musserende vin av en druetype i Italia)
  4. Asti (en annen musserende vin fra Italia)

Så rådet er å spørre betjeningen på Vinmonopolet om et godt og billig alternativ til Champagne. De har gjerne flust med gode forslag til 120-140 kroner flasken!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: