< >
Annonse:

OBS: Store forskjeller i renter på forbrukslån

OBS: Store forskjeller i renter på forbrukslån En gjerrigknark ligger langt unna forbrukslån, de har høye renter og kan være et tegn på at din private økonomi ikke er som den bør være. Men dersom du trenger penger raskt, er det i alle fall viktig å velge et forbrukslån som ikke koster mer enn nødvendig. Gjerrigknarken har undersøkt markedet. Trykk her for å besøke »

Hva er et forbrukslån?

Det ligger i ordet forbrukslån at det er enklere å få et slikt lån enn f.eks. et boliglån. Et forbrukslån uten sikkerhet er ikke bundet opp i pant på eiendeler. Derfor er renten en del høyere på et forbrukslån uten sikkerhet, enn ved boligfinansiering. Dette er fordi det er høyere risiko for finansinstitusjonene å gi et forbrukslån uten sikkerhet. Husk også at du må gjennom en kredittsjekk.

Store forskjeller i renter på forbrukslån

Men at noe er enkelt behøver ikke å bety at man MÅ ha noe slikt. I første omgang ville jeg nok ha snakket med min egen bank og hørt om det var noe de kunne hjelpe med.

Det er jo likevel mulig at man trenger penger raskt av en eller annen grunn og kanskje ikke har den sikkerheten en vanlig bank vil forlange. Det er da man «havner borti» alle disse firmaene som reklamerer for forbrukslån med raske avgjørelser og lav sikkerhet.

Det er i det hele tatt din livssituasjon som avgjør hvorvidt et forbrukslån er hensiktsmessig, men uansett bør du ta deg tid til å sammenligne flere lånetilbydere – forskjellen på hva som skal nedbetales kan utgjøre mange tusen kroner. Og du er vel ikke interessert i å betale mer enn nødvendig.

Som sagt, det finnes svært mange lånetilbydere der ute. Det er derfor like smart å benytte en finansagent som tilbyr sammenligning for å finne dem som tilbyr best betingelser (f.eks. lav rente, om man kan snakke om slikt mht. slike lån).Vi har valgt å anbefale noen få som ligger godt an i løypa. Det betyr i praksis firmaer som tilbyr lav effektiv rente (hvis man kan snakke om lav rente mht. slike lån).

FINANSAGENTER / SAMMENLIGNINGSTJENESTER

Det finnes mange nettsider som dukker opp når man googler forbrukslån og sammenligning. Man bør være forsiktig med å ta informasjonen fra disse for god fisk. Sørg alltid for å benytte en finansagent eller bank du stoler på.

Det kan være en ide å innhente tilbud fra noen finansagenter som tar imot informasjon fra deg og deretter gjør jobben for deg med å finne den gunstigste tilbyderen.

Prøv f.eks. tjenesten Zmarta (finansagent) som sammenligner og finner det billigste lånet for deg. Eks: Nom. rente 12,9 %, eff. rente 15,52 %, 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.

Gjerrigknarkens råd til deg som vil ta opp forbrukslån

1. Sjekk om økonomien tåler en ekstra belastning

2. Sammenlign flere tilbydere, søk gjerne flere steder før du bestemmer deg

3. Betal tilbake forbrukslånet så raskt du makter.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?