< >
Annonse:

Spør om rabatt - du får nesten alltid 10% eller mer!

Spør om rabatt - du får nesten alltid 10% eller mer! Dersom du har vært på ferie i Tyrkia, vet du hvordan prisene avgjøres på basaren: pruting. Hva er grunnen til at du ikke spør her hjemme om rabatt på varer som er dyre? Gjerrigknarken Rune gir deg rådene du bør følge for å spare penger. Trykk her for å besøke »

Tips 1: Prut på dyre produkter

Skal du kjøpe klær, dyre møbler, sportsutstyr, bil, smykker osv. bør du alltid stille butikkpersonalet det enkle spørsmålet: Jeg tenker å kjøpe dette, hvor mye rabatt kan du gi meg?

Det skal ofte ikke mer til enn som så for å få 10-20% rabatt. Du vil kanskje oppleve at det er vanskeligere å få rabatt i kjedebutikker enn i selvstendige forretninger, men det er ikke umulig.

Får en deltidsansatt spørsmål om rabatt fra deg, må han eller hun sikkert spørre noen andre. Jammen så gjør det da!

Skal du forresten storhandle og prute, bør du gjøre dette midt på dagen. Da er det færrest folk i butikken, samtidig som sjefen er tilstede («Spør sjefen din om rabatt davel»).

Ikke bare i basaren man bør prute

Tips 2: Vær litt pågående, men samtidig høflig

La meg ta et eksempel: Fredag skulle Fru Gjerrigknark kjøpe en wok som gave til et familiemedlem. Hun fikk da høre at produktet ville komme på tilbud denne uken – til halve prisen. Dermed dro Fru Gjerrigknark tilbake i går for å shoppe.

I går var det en annen ansatt tilstede i kjøkkendilldallbutikken, hun visste ingenting om at dette produktet skulle være nedsatt. Ikke sto det noen lapp her. – Hva het hun som informerte om tilbudet, spurte den ansatte. – Det vet jeg ikke, har ikke for vane å merke meg hva de ansatte heter som jeg snakker med, svarte Fru Gjerrigknark, men du kan jo finne ut hvem som jobbet fredag. - Neida, det går bra, 50% rabatt på woken går helt fint, svarte den ansatte.

Moralen er: Ikke bli usikker dersom butikkansatte forteller forskjellige ting eller forteller noe annet enn det du først har hørt, men du skal selvsagt ikke lyve deg til rabatt. Du kan gjerne også si at du vil sjekke prisene i forskjellige forretninger, men at du kjøper med en gang hvis du får 10-20% rabatt.

Tips 3: Tilby deg å betale kontant

Vi gjerrige er flinke til å betale med kort som gir rabatter/poeng, men noen ganger kan det lønne seg å spørre i butikken om de heller ønsker cash.

Det har seg nemlig slik at butikkene må betale gebyr til kredittkortselskapene og bankene når du drar kortet (kredittkort er verst).

Da passer det seg kanskje om du ved kassen spør: Hvor mye rabatt får jeg dersom jeg betaler denne kontant og ikke med Mastercard? Bare håp på at du ikke ender opp som stakkaren Jarl Syvertsen som fikk huset sitt ransaket fordi han betalte elektronikk for 80 000 kr kontant!

Spør om rabatt, du får nesten alltid 10% eller mer

Tips 4: Handler du flere ting, spør alltid etter rabatt

Dersom du handler flere ting og den samlede summen blir litt å snakke om, bør du alltid spørre betjeningen om du kan få litt rabatt siden du handler mye. Du vil bli overrasket over fleksibiliteten til dem – det ender kjapt opp med rabatt.

Av en eller grunn er jeg ganske sikker på at vi som bor på landsbygda er mer vant til rabatter. Dersom jeg går i min lokale interiør- og maleforretning, får jeg rabatt uten engang å spørre, det samme skjer i sportsforretningen. Men de vet vel at jeg er Gjerrigknarken med stor G!

Begge butikkene er medlemmer i kjeder, så det kan ikke være noen hindring. Men det kan jo være at prisene er skrudd i været på forhånd…

Tips 5: Gå hvis betjeningen reagerer negativt

Et høflig spørsmål om rabatt kan aldri skade. Dersom betjeningen reagerer surt og med kommentarer, er det ditt frie valg i vår markedsøkonomi. Jeg gidder i alle fall ikke å handle med surpomper.

Gå ut og velg en annen butikk!

Tips 6: Få rabatt på nettet

Når du handler på nett, behøver du ikke engang å spørre om rabatt. Enten leter du opp den billigste tilbyderen, eller så går du til for eksempel Nyerabattkoder.no for å sjekke om de har en passende rabatt for deg.

Rabatter og kupongkoder er stadig på fremmarsj i Norge, det blir bare mer og mer av dette.

Hvorfor skal ikke du dra nytte av at butikkene gir rabatter, enten det skjer på nettet eller i den fysiske butikken?

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?